goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #6

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Niemand houdt de klimaatbeweging tegen, ook Trump niet

Trump

President Donald Trump maakte deze week bekend dat de VS zich terug zal trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Tijdens deze klimaatconferentie in 2015 was door alle deelnemende landen een aantal afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat de VS zich terugtrekt houdt in dat één van de grootste vervuilers zich niet langer meer, volgens het akkoord, gaat inzetten tegen de uitstoot van broeikasgassen en de opwarming van de aarde. Toch is er ook goed nieuws te melden, zoals blijkt uit dit artikel op Nu.nl. Dat Trump ervoor heeft gezorgd dat de VS niet langer meer onderdeel is van dit akkoord houdt namelijk niet in dat de VS zich in zijn geheel niet meer inzet voor het milieu. Er zijn diverse bedrijven, organisaties en zelfs staten die zich actief inzetten voor het milieu en tegen klimaatverandering, ongeacht de beslissingen van de president.

Knuffelen met je kangoeroe? Helaas, dat kan niet meer

kangoeroe

Na jarenlang lobbyen door onder andere de Dierenbescherming en stichting AAP is het eindelijk zover: de huisdierenlijst is opgesteld. Op deze lijst staan 153 diersoorten die vanaf 1 juli niet meer mogen worden gehouden. Het gaat hier over exotische dieren als de kangoeroe, bizon, eland en jakhals. Ja echt, die dieren werden gewoon in ons land gehouden! Niet iedereen zal dit als goed nieuws ervaren. Wat mij betreft is het een enorme stap voorwaarts want deze dieren zijn geen huisdieren, maar horen in hun natuurlijk habitat.

Een ei met oog voor dier en klimaat

kip

Trouw schreef deze week over het klimaatneutrale kippe-ei van Kipster: de meest dier- en milieuvriendelijke kippenstal ter wereld die, als het goed is, dit jaar zal openen nabij Venray. Hier zullen in de toekomst 24.000 kippen leven die zo diervriendelijk mogelijk worden gehouden. Dit betekent ook dat de haantjes na de geboorte niet door de shredder gaan, maar dat het vlees van deze dieren, wanneer ze volwassen zijn, gewoon wordt verkocht. Alhoewel ik nooit voorstander zal zijn van het slachten van dieren is dit al een vooruitgang op hoe de zaken nu gaan. De boerderij zal in alle aspecten milieuvriendelijk opereren en zowel de haantjes als de eieren zullen worden verkocht bij supermarktketen Lidl.

Kleiner is fijner

waterrad

In het AD verscheen deze week een artikel over de woontrends van de toekomst (link via Blendle). De krant tipt vijf woontrends die we zeker in de gaten moeten houden, waaronder mobiel of kleiner wonen, zelfvoorzienend leven en huisdelen. Wij wisten natuurlijk allang dat deze ‘alternatieve’ woonvormen de toekomst hebben, maar leuk om te zien dat dit ook steeds meer wordt opgemerkt door de reguliere media.There are no comments

Add yours