spullen rukken op

Kijktip: De spullen rukken op

Vandaag heb ik wel een heel leuke kijktip voor jullie! Onlangs deelde Fairfrog op Twitter een ontzettend leuk fragment van Brigitte Kaandorp over dingen. In dit fragment houdt ze een heel betoog over spullen onze levens overnemen. ‘De spullen rukken op’ roep ze uit tijdens de show en alhoewel het heel grappig is, is het tegelijkertijd ook meer en meer actueel en relevant. Op hilarische wijze maakt ze pijnlijk duidelijk hoezeer we ons laten leiden door spullen en hoe deze spullen onze levens bepalen.

Ik heb Brigitte Kaandorp altijd al heel leuk gevonden, maar de laatste jaren heb ik eigenlijk haar oeuvre niet zo gevolgd. Erg jammer, want blijkbaar heeft ze met haar theatershow ‘Zó’ weer een waar meesterwerk neergezet waarin ze zowel hilarisch als scherp is. In het fragment ‘Dingen’ doet ze een boekje open over spullen. Ze vertelt, geheel in haar typische kenmerkende stijl, hoe ze een beetje bang is voor spullen omdat deze spullen haast ongemerkt ons leven en onze huizen insluipen en daar onze levens en onze ruimte overnemen. Alhoewel ze het op overdreven en luchtige toon brengt haalt ze hier natuurlijk wel een heel actueel en belangrijk punt aan. Met haar scherpe humor maakt ze in slechts enkele minuten ons consumentisme belachelijk en dat is eigenlijk wat we zo nu en dan precies nodig hebben om even geconfronteerd te worden met de realiteit.

Het fragment ‘Dingen’ is afkomstig uit haar show ‘Zó’ die van 2007 tot en met 2009 liep en in 2010 op cd, dvd en blu-ray verscheen. Je kunt het fragment hieronder bekijken of bekijken via YouTube. De blu-ray van de show is bij Bol.com te bestellen voor € 24,99.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *