afval verminderen

Van Afval tot Grondstof

Dat grondstoffen in toenemende mate schaars worden en afval veel meer mogelijkheden heeft dan we tot nu toe hebben beseft staat als een paal boven water. Maar op welke manieren kunnen we grondstoffen uitsparen en afval inzetten om waardevolle grondstoffen te hergebruiken? Deze vragen staan vanavond in Pakhuis de Zwijger centraal tijdens de lezing ‘Van Afval tot Grondstof’. Deze lezing is onderdeel van het tweeluik ‘Amsterdam Maakt Er Wat Van’, waarbij er wordt gekeken naar hoe waardevolle grondstoffen op een hoogwaardige manier opnieuw gebruikt kunnen worden en tijdens deze eerste editie wordt huishoudelijk afval onder de loep genomen.

Amsterdam wil in 2020 maar liefst 65% van het huishoudelijk afval recyclen en wil op de lange termijn zelf een zero waste stad worden. Om dit te bereiken zijn aardig wat stappen nodig en is een flinke mentaliteitsomslag vereist. Deze lezing in Pakhuis de Zwijger laat zien wat er op dit moment allemaal gebeurt op het gebied van afvalverwerking en de herwinning van grondstoffen. Tijdens deze eerste editie zijn onder andere Ria Braaf-Fränkel van RecyQ, Richard van Batenburg van de ZeroWaste Foundation, Jessie Kroon van A New Zero en Frits Steenhuisen van CREM aanwezig. Tijdens de live ‘anatomische les van de vuilniszak’ wordt de inhoud van de Amsterdamse vuilniszak ontleed en er zal worden gekeken naar wat hieruit nog bruikbaar is en hoeveel geld dit eigenlijk nog waard is. Tevens laten vijf Amsterdamse initiatieven in korte pitches horen hoe zij op hun manier afval inzetten om grondstoffen terug te winnen. Hier maak je kennis met het ZeroWaste Lab, Emma+John, Het Wormenhotel, RecyQ en #geefverfeennieuwleven.

‘Van Afval tot Grondstof’ vindt plaats op maandag 8 mei om 20.00 uur in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade 179 in Amsterdam. De toegang is geheel gratis en plaatsen kunnen worden gereserveerd via de website van Pakhuis de Zwijger. Hier vind je ook meer informatie over het evenement en de aanwezige sprekers.There are no comments

Add yours