Uitdagers & Aanpakkers

Kijktip: Uitdagers en Aanpakkers

Enige tijd geleden was VPRO Tegenlicht op zoek naar landelijke uitdagers en aanpakkers, mensen die zich op lokaal niveau met hart en ziel inzetten voor een betere wereld en een mooiere samenleving. Er werden ontzettend veel mensen met mooie initiatieven aangemeld en uit al deze aanmeldingen heeft Tegenlicht de meest bijzondere aanmeldingen geselecteerd. Enkele van deze aanmeldingen komen in beeld tijdens de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Uitdagers en Aanpakkers’.

Uitdagers & Aanpakkers

Deze aflevering bestaat uit 6 portretten van deze spraakmakende uitdagers en aanpakkers. Aan bod in de aflevering komen onder andere Dave Hakkens met zijn initiatief Precious Plastic, Christian Lucas als Zwerfvuilambassadeur, Tutku Yüksel van THUIS en Carla en Sjaak Sies van de Gaarkeuken van Rotterdam. Elk van deze mensen zet zich in zijn of haar regio in voor een mooiere samenleving en een betere wereld en de portretten zijn enorm inspirerend. Het laat zien dat ook jij en ik op kleine (of grote) schaal een verandering in de samenleving kunnen bewerkstelligen met een mooi idee of een sociaal initiatief.

Uitdagers & Aanpakkers

Je kunt de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Uitdagers en Aanpakkers’ hieronder zien of bekijken via de website van Tegenlicht. Op de website vind je ook een heleboel aanvullende informatie over dit onderwerp. Neem ook eens een kijkje in mijn kijktip overzicht voor meer inspirerende Tegenlicht afleveringen.

Bron foto’s: VPRO Tegenlicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *