Streekmarkt Enschede

Streekmarkt Enschede *geannuleerd*

Ik laat jullie op Awkward Duckling regelmatig kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de Streekmarkt Enschede: een relatief nieuwe markt in het centrum van de stad waar je elke vrijdag en zaterdag terecht kunt voor de lekkerste streekproducten.

Streekmarkt Enschede

Vorige week was ik een dagje op bezoek in Enschede, op zoek naar leuke (duurzame) hotspots en markten. Ik werd zeker niet teleurgesteld door de hotspots die ik al op mijn lijstje had staan, zoals STOET en de Broodbode, en ontdekte zelfs nog een leuke nieuwe markt waarvan ik het bestaan niet eens afwist. Die hoort zeker in het rijtje markten op Awkward Duckling thuis! Ik heb het hier over de Streekmarkt Enschede die sinds 7 april 2017 elke vrijdag en zaterdag plaatsvindt in het winkelcentrum Koningsplein (voorheen Zuidmolen) in het centrum van Enschede.

Streekmarkt Enschede

Het moet wel gezegd worden dat de markt niet op één van de gezelligste locaties plaatsvindt. Het winkelcentrum is al heel lang te vinden op deze locatie en men wil de locatie een nieuwe impuls geven, maar oogt vooral erg leeg, grauw en donker. De kraampjes op de markt fleuren de boel zeker op, maar omdat het winkelcentrum een lange ronde gang is zijn de kraampjes ook erg verspreid. Gelukkig maakt het aanbod op de markt wel een heleboel goed. Je kunt hier elk weekend terecht voor al jouw verse boodschappen, zoals verse groente en fruit, vlees en vleeswaren, brood, kaas en zuivel en bier en wijn. Op de markt kun je bijvoorbeeld de kramen van Fruitboerderij Oold Bleank, Kaasmakerij Salland, Bosbessenkwekerij La Francaise, Bakkerij Cibaria, Slijterij Le Tonneau, Antonia’s Mosterd, De Pindakaaspot en Bakkerij Nollen vinden.

Streekmarkt Enschede

De Streekmarkt Enschede is op elke vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken in het winkelcentrum Koningsplein in Enschede. De markt zal daar wekelijks worden georganiseerd tot en met 15 juli. Voor meer informatie over de markt en de aanbieders die elk weekend op de markt aanwezig zijn kun je een bezoek brengen aan de website van de Streekmarkt Enschede. En als je dan toch in Enschede bent vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan eetcafé STOETDe Broodbode en Huis & Meer.

Update: De streekmarkt is helaas geannuleerd sinds de zomer van 2017. De aanbieders hopen op een later moment de markt voort te kunnen zetten op een andere locatie. 

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.There are 3 comments

Add yours
 1. Julia

  Leuk! Iets over mijn stad!
  Maar ik moet je erop wijzen: de Zuidmolen is zeker weten niet nieuw. De lege ruimtes zijn van winkels die er vroeger zaten, en dan praat ik over een jaar of 10/15 (!!) geleden. Het is echt een dode hoek in de stad, niemand die daar komt, vandaar dat alle winkeliers er zijn weggetrokken. Nu zitten alleen de Piet Zomers er nog en beneden met de roltrap een slager, poelier en delicatessenzaak.
  Als Enschedese verwacht ik ook zeker niet dat die plek weer in trek komt, en ik vind het jammer dat ze daar die streekmarkt neer hebben gezet.

  • awkwardduckling

   Aha. Ik zal het even aanpassen in de tekst. Op de website van de markt werd het winkelcentrum aangeprijsd als nieuw. Misschien dat ze het een nieuwe impuls willen geven. Jammer dat het zo’n dode hoek is want de markt heeft zeker potentie.


Post a new comment