STOET Enschede

STOET in Enschede

Onlangs bedacht ik dat ik lang niet genoeg profiteer van het feit dat ik nu sinds ruim een jaar aan de andere kant van het land woon. In Noord-Holland ken ik veel steden wel op mijn duimpje, maar in deze regio (Overijssel/Gelderland) ben ik nog nauwelijks in de grote steden geweest terwijl er toch een heleboel leuks te ontdekken valt. Naast Deventer breng ik ook vrij regelmatig een bezoek aan Apeldoorn en Zutphen, maar buiten deze steden om zijn er nog genoeg andere leuke steden om te ontdekken. De eerste stad die ik besloot te bezoeken vorige week was Enschede omdat ik flink nieuwsgierig was geworden naar de leuke hotspots in deze stad die ik regelmatig voorbij zie komen. Eén van de meest getipte hotspots in deze stad is zonder twijfel eetcafé STOET dus natuurlijk mocht ik dit eetcafé in de bibliotheek van Enschede niet overslaan.

STOET Enschede

Het eetcafé STOET opende in september 2016 de deuren in Enschede. Het voelt bij STOET alsof je een feestje binnen komt lopen. De sfeer is heerlijk ontspannen, het is er gezellig druk en overal hangen slingers. Op de prachtige zelfgemaakte hangende plankjes door de zaak staan gezellige planten en dit vele groen in combinatie met de mooie houten meubels geven STOET een warme atmosfeer. Je kunt hier plaatsnemen aan de gezellige grote tafel, aan één van de kleine tafeltjes of in een gezellige zithoek. Er is bij STOET aan iedereen gedacht. Voor volwassenen is er volop leesvoer, maar ook gelegenheid om gezellig bij te kletsen of aan het werk te gaan (veel stopcontacten!), maar ook aan de kinderen is gedacht. Er is een grote speelhoek voor de kinderen waar ze kunnen spelen met de treinbaan, boekjes kunnen lezen of kunnen krijten, maar deze speelhoek is heel strategisch aan de zijkant van de zaak geplaatst zodat mensen die bij STOET aan het werk zijn dit in alle rust kunnen doen.

STOET Enschede

Bij STOET kun je natuurlijk terecht voor een heerlijke kop koffie of thee of een sapje, maar er staan ook diverse gebakjes en opties voor een ontbijt of lunch op de kaart. Neem bijvoorbeeld een stukje appeltaart, carrot cake of een brownie bij de koffie of ontbijt met heerlijke pancakes, Griekse yoghurt met granola of een STOET-ontbijtje. Als lunch kun je kiezen voor een soep van het seizoen, een verse salade, een tosti of een sandwich. Er staan gelukkig ook een aantal vega opties op het menu en het is mogelijk om jouw koffie met sojamelk te bestellen. Bij de tap kun je gratis een glas flavoured water inschenken en de koffie wordt geserveerd met een gezellig klein chocolaatje van Tony’s Chocolonely.

STOET Enschede

Alhoewel STOET, met de vestiging in de bibliotheek van Enschede, een fijne locatie is om na een bezoek aan de bibliotheek een hapje en drankje te doen is het eetcafé ook zeker op zichzelf een bezoek waard. STOET ligt net aan de rand van het centrum en ligt daarom wellicht minder op de route voor veel mensen, maar de fijne sfeer, het vriendelijke personeel en het gezellige terras maken STOET écht een bezoek waard. Je vindt STOET aan de Pijpenstraat 15 in Enschede, in het gebouw van de openbare bibliotheek. STOET is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over deze ontzettend leuke hotspot in Enschede kun je een kijkje nemen op de website van STOET.

Ook leuk in Enschede:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *