minimaliseren handtas

5 tips om te minimaliseren in de handtas

Of je nu een stevige schoudertas, een bescheiden handtas of een flinke rugzak met je meedraagt om al jouw favoriete en benodigde items in te bewaren, we kunnen het er wel over eens zijn dat de meeste vrouwen veel te veel rommel met zich meesjouwen. Zo zonde, want niet alleen is jouw tas veel voller en zwaarder dan deze zou hoeven zijn, je kunt er ook nauwelijks nog iets in terugvinden en de tas wordt al snel viezer dan nodig. Met deze 5 handige tips om te minimaliseren in jouw tas wordt jouw oude, vertrouwde tas een stuk overzichtelijker.

#1 vakjes, vakjes, vakjes

minimaliseren handtas

De allermakkelijkste manier om het overzicht in jouw tas te bewaren is door een tas aan te schaffen met een heleboel handige vakjes. Denk hierbij aan een vakje voor jouw sleutels, voor de mobiele telefoon, voor pasjes, voor pennen, etc, etc. Door alles in jouw tas een vaste plaats te geven vind je altijd terug wat je nodig hebt. Heb je een favoriete tas zonder al deze vakjes? Dan kun je tegenwoordig ook een handige divider kopen waar je al jouw waardevolle spullen in kunt bewaren en die je eenvoudigweg in de tas kunt plaatsen. Zo hevel je ook nog eens heel makkelijk jouw spullen over van tas tot tas.

#2 zeg nee tegen bonnetjes

minimaliseren handtas

Eén van de grootste ergernissen in de tas en portemonnee is de enorme hoeveelheid nutteloos papier dat je met je meedraagt. Voor elke aankoop een bonnetje vult de tas al snel met papiertjes die naar de bodem van de tas verdwijnen en daar dagen, weken of wellicht wel maanden ruimte innemen. De meest eenvoudige oplossing? Zeg gewoon nee tegen bonnetjes. Heb je het bonnetje niet echt nodig voor garantie, bedankt er dan vriendelijk voor. Dat is ook nog eens beter voor het milieu. Dit geldt natuurlijk ook voor flyers, servetten en andere nutteloze papiertjes.

#3 betaal per pin

minimaliseren handtas

Maar al te veel mensen hebben last van rondslingerend kleingeld, niet alleen in huis, maar ook in hun tassen. De meest eenvoudige manier om dit te voorkomen is door zoveel mogelijk per pin te betalen en zo min mogelijk contact geld bij je te houden. Betaal je toch liever wel met contact geld dan is het raadzaam altijd een portemonnee bij je te hebben en eventueel kleingeld zo snel mogelijk in te wisselen of in een spaarpotje te bewaren. Dit scheelt een heleboel klein spul in de tas.

#4 Gebruik een make-up tasje

minimaliseren handtas

Neem je graag jouw make-up mee in de tas? Gooi dit dan niet achteloos in de tas, maar gebruik hier een handig make-up tasje voor. Deze tasjes zijn in allerlei formaten verkrijgbaar en op deze manier bewaar je heel eenvoudig al jouw make-up spulletjes bij elkaar. Daarnaast vermindert zo’n tasje ook nog eens het risico op een lekkende mascara of een lippenstift zonder dop in de tas. Wel zo veilig dus.

#5 tampondoosje of maandverbandhoesje

minimaliseren handtas

Als vrouw ben je natuurlijk graag overal op voorbereid en de meeste vrouwen die tampons of maandverband gebruiken zullen altijd wel een extra tampon of maandverband in de tas hebben voor het geval dat. Toch is het niet heel erg hygiënisch om dit onderin de tas te bewaren en het is ook nog eens lastig terug te vinden in geval van nood. Het is veel handiger om gewoon een tampondoosje of maandverbandhoesje mee te nemen en daar alles hygiënisch in te bewaren. Deze doosjes worden regelmatig aangeboden bij aankoop van een verpakking, maar je kunt natuurlijk ook zelf een handige zakje of doosje fabriceren.

5 tips om te minimaliseren in de handtas


There are 3 comments

Add yours
  1. Jessica J.

    Het zou zooo fijn zijn mochten winkels op voorhand vragen of je een kasticket wil of niet. Jammer genoeg printen de meeste het sowieso. Ik heb een make-uptasje waarin standaard ook een paar tampons en een inlegkruisje zitten. In m’n handtas heb ik een zijvakje dat ik voor beauty in de breedste zin van het woord gebruik. 🙂


Post a new comment