Keuringsdienst van Waarde

Kijktip: Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Vorige week zijn de Foodweken bij de NPO gestart en staat de programmering op woensdag en donderdag gedurende 6 weken geheel in het teken van eten. Ga dus maar klaar zitten voor leuke programma’s als ‘Broodje Gezond‘, ‘Keuringsdienst van Waarde Quiz‘, ‘Food Detectives‘ en ‘Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis’. De ‘Keuringsdienst van Waarde’ heeft namelijk de 250ste aflevering gemaakt en voor die gelegenheid wordt er tijdens deze weken niet alleen een speciale quiz uitgezonden, maar gaat de Keuringsdienst ook nog eens op zoek naar de oorsprong van de meest populaire producten in de Nederlandse winkels.

De ‘Keuringsdienst van Waarde’ is toch wel één van de meest spraakmakende programma’s op de Nederlandse televisie en weet al 250 afleveringen lang de zin en onzin over voeding, de voedingsindustrie en marketing te achterhalen. Na talloze kijkjes in keukens, fabrieken en winkels vond het team van de Keuringsdienst het tijd om de aandacht eens te richten op de meest populaire producten in de Nederlandse winkels. Deze producten zijn ondertussen een heel belangrijk onderdeel geworden van onze eigen cultuur en onze dagelijkse maaltijden, maar vaak weten we vrij weinig af van de productie en historie van deze producten. In vijf afleveringen wordt door het team van de Keuringsdienst in de oorsprong gedoken van een paar van de meest populaire producten in ons land: champignons, banaan, koffie, aardappel en drop.

De allereerst aflevering van ‘Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis’ is al op 11 mei uitgezonden en stond geheel in het teken van champignons. De volgende aflevering zal op donderdag 18 mei om 20.30 uur worden uitgezonden en in het teken staan van de banaan. Voor meer informatie of het terugkijken van oude afleveringen kun je een bezoek brengen aan de website van de NPO.

Bron foto: Stijn Ghijsen @ KRO-NCRVThere are 2 comments

Add yours
  1. Janna

    Ik ben zó blij met die foodweken, er zijn gewoon alleen maar leuke programma’s op dit moment en ik houd het haast niet meer bij. De nieuwe aflevering van de KvW heb ik bijvoorbeeld nog helemaal niet gezien. Heb ik vanavond wat te doen 😉


Post a new comment