zen

Dat is pas goed nieuws! #4

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Vegan Challenge voor Deense politici

Vegansuper

Deze week werd bekend dat een groep Deense politici, van zowel de Alternative als de Red-Green Alliance, een 22 dagen durende vegan challenge inlast. Deze actie ondernemen ze om zo aandacht te vragen voor de milieuproblematiek als gevolg van de intensieve veeteelt. De politici zijn van mening dat politieke actie op de Westerse voedselproductie hoognodig is en dat zij in een positie zijn om het goede voorbeeld te geven. Wanneer volgen onze politici?

Wetenschappers werken aan plantaardige anticonceptie

pillen

Wetenschappers werken momenteel aan een heus plantaardig anticonceptiemiddel. Met twee stofjes uit de mangoplant kan ervoor worden gezorgd dat een zaadcel niet snel genoeg kan zwemmen om zich te nestelen in de eicel! Het middel is niet giftig voor spermacellen en zou wel eens een heel gunstig alternatief kunnen zijn voor de huidige anticonceptiemiddelen.

Yoga, meditatie en massage vergoed door zorgverzekering

yoga

De Volkskrant liet deze week weken dat de nieuwe GGZ instelling Vitalis zowel yoga als meditatie en massage declareert als onderdeel van een psychiatrische behandeling. Dit houdt in dat deze activiteiten betaald worden door de zorgverzekering en niet meer voor eigen rekening van de cliënt zijn. Deze activiteiten worden ingezet bij de behandeling van mensen met depressie en burnout, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Het is niets nieuws dat yoga, meditatie en massage kunnen bijdragen aan een betere geestelijke gesteldheid, maar in de reguliere gezondheidszorg is dit een behoorlijk omstreden item en natuurlijk is Vitalis dan ook behoorlijk in opspraak geraakt hierdoor. De GGZ instelling Vitalis gelooft in een behandeling die gericht is op een verandering in levensstijl en dat begeleiding in gezonde voeding, lichaamsbeweging en ontspanning kan bijdragen aan het welzijn van de cliënten. Nu is natuurlijk nog de vraag of de verzekeraars hier ook in meegaan. De interesse vanuit de cliënten is er in elk geval volop. Ik vind het erg goed nieuws voor de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg in ons land.

Neem je kat eens mee naar je werk

Op de website van Metro zag ik deze video van een Japans bedrijf dat het aanmoedigt om je huisdier mee naar werk te nemen. Het idee erachter is dat het de productiviteit van de werknemers verhoogt. Wat een idee!

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #4”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *