Food Detectives

Kijktip: Food Detectives

Alhoewel ik geen televisie abonnement meer heb hoef ik geen moment mijn favoriete programma’s te missen. Lang leve Netflix en Uitzending Gemist! Alhoewel er niet veel Nederlandse programma’s zijn die ik volg ben ik toch gek op informatieve programma’s over duurzaamheid en voeding en daarom ben ik zo blij dat de programmering van de NPO de komende 6 weken op woensdag en donderdag geheel in het teken staat van voeding tijdens de Foodweken. Tijdens deze weken worden leuke programma’s als ‘Broodje Gezond‘, de ‘Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis‘, de ‘Keuringsdienst van Waarde Quiz‘ en het nieuwe programma ‘Food Detectives’ uitgezonden.

Food Detectives

‘Food Detectives’ is een BBC programma dat kijkers op een leuke manier informeert over alles dat je moet weten over koken en het voedsel dat je eet. In het programma gaan professor Alice Roberts, journalist Sean Fletcher en chef-kok Tom Kerridge op onderzoek uit naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de voedselwetenschap en de geheimen van de voedingsindustrie. Tegelijkertijd leer je als kijker alles over de gezondste ingrediënten, goed en gezond eten met een budget en de lekkerste recepten. Een heel veelzijdig programma dus dat heel veelbelovend klinkt!

Food Detectives

‘Food Detectives’ wordt vanaf 10 mei elke woensdag uitgezonden om 22.30 uur op NPO 3. De eerste aflevering zal helemaal gaan over bacteriën. Leer meer over de bacteriën op het eten uit de supermarkt, het veilig bereiden van vis en ei en de ingrediënten van producten die wij dagelijks gebruiken. Voor meer informatie over dit nieuwe programma kun je een kijkje nemen op de website van NPO.

Bron foto’s: KRO-NCRVThere are no comments

Add yours