Fair Fashion Festival

Fair Fashion Festival Groningen

Eerlijke mode staat ook in ons land steeds meer op de kaart. Er zijn steeds meer mooie eerlijke en duurzame merken verkrijgbaar in stenen winkels en webshops en er is ook volop aandacht voor fair fashion op diverse platformen, in de media en natuurlijk tijdens het Fair Fashion Festival! Aankomend weekend vindt het Fair Fashion Festival weer plaats in Groningen en dompel jij jezelf een dag lang onder in de laatste fashiontrends en de mooiste eerlijke merken.

Het Fair Fashion Festival is begonnen als festival in Utrecht, maar bleek zo’n succes te zijn dat het dit jaar voor de tweede keer ook in Groningen wordt georganiseerd. Tijdens de eerste Groningse editie van het Fair Fashion Festival vorig jaar konden bezoekers zich vergapen aan de prachtige kleding op de fashion markt en in de modeshows en zelf ook aan de slag tijdens de workshops of zich laten inspireren tijdens de masterclasses, modeshows, een fashion markt, masterclasses en diverse workshops. Ook dit jaar staan er weer een heleboel inspirerende dingen op de agenda.

Fair Fashion Festival

Tijdens het festival wordt eerlijke mode volop in het zonnetje gezet en kun je ook weer de Fair Fashion Markt bezoeken om kennis te maken met de meest trendy duurzame merken van dit moment. Tijdens de modeshows kun je de laatste collecties bewonderen en natuurlijk worden er ook diverse lezingen en workshops georganiseerd. Zo is de Schone Kleren Campagne aanwezig om meer te vertellen over hoe verandering in de kledingindustrie mogelijk kan worden gemaakt met jouw hulp en leer je van Kim Buining alles over het minimaliseren van jouw garderobe met behulp van het samenstellen van een capsule wardrobe. Esther Mooiman van  Jong & Duurzaam legt uit hoe je een duurzame leefstijl kun nastreven zonder je druk te hoeven maken om allerlei dilemma’s die daarmee gepaard gaan en Natalia Westermann van Vinokilo legt de vintage/tweedehands cyclus uit en vergelijkt deze qua duurzaamheid met de reguliere kledingindustrie.

Het Fair Fashion Festival Groningen vindt plaats op zaterdag 13 mei van 13.00 uur tot 18.00 uur in Het Paleis aan het Boterdiep 111 in Groningen. De toegang tot het festival is gratis. Voor meer informatie over het festival kun je een kijkje nemen op de website van het Fair Fashion Festival.

Bron foto’s: Fair Fashion FestivalThere are no comments

Add yours