De Broodbode

De Broodbode

Enkele weken geleden bracht ik een bezoek aan de ontzettend gezellige stad Enschede en maakte ik kennis met weer een paar leuke (duurzame) hotspots in deze stad in het oosten van ons land. Natuurlijk wil ik jullie deze leuke plekken in ons eigen land ook niet onthouden dus vandaag deel ik weer een leuke tip met jullie. Als je een dagje in Enschede gaat shoppen moet je zeker even binnenstappen bij De Broodbode. Dit is dé plek bij uitstek voor een heerlijke lunch of een gezellig kopje koffie.

Ik bezocht deze veel getipte hotspot op een zaterdagmiddag rond 1 uur. Niet het beste moment om zo’n hotspot binnen te stappen om even rustig rond te kijken en foto’s te maken. De foto’s laten dan ook wel wat te wensen over, mijn beschrijving hopelijk niet. De Broodbode is een bakkerij en horecagelegenheid in het centrum van Enschede waar je niet alleen terecht kunt voor het afhalen van heerlijk vers brood, maar waar je ook plaats kunt nemen voor een heerlijke sandwich, een gebakje of een drankje. Bij De Broodbode werken ze met de beste grondstoffen en maken ze brood nog op ambachtelijke wijze zodat hun desembrood, ciabattabrood, focaccia’s en speltbrood van de allerbeste kwaliteit zijn. En ik kan je vertellen dat ik echt onder de indruk was van de versheid en kwaliteit.

De Broodbode

Op het menu bij De Broodbode staan een heleboel verschillende sandwiches, panini en zelfs zoetigheden en salades. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sandwich met carpaccio, gerookte Noorse zalm of Twentse beenham en ook als vegetariër en vegan heb je een aantal heerlijke opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sandwich caprese, chevre & pomme, soenda (vegan) of hummus (vegan). Op de saladekaart staan klassiekers als de caprese salade, de geitenkaas salade en de zalmsalade en voor iets lekkers bij de koffie kun je kiezen voor arretjescake, brownie (lekker!) of bijvoorbeeld een granolareep. Ik koos voor de sandwich van meergranenbrood met hummus welke werd geserveerd met een laag tapenade, zongedroogde tomaatjes, hummus, pijnboompitten en sla. Het broodje was echt heerlijk en vers en een echte aanrader.

De Broodbode is gevestigd in een gezellige winkelstraat in het centrum van de stad en heeft een klein terras waar je met mooi weer kunt plaatsnemen. Binnen tref je de bar aan in het midden van de zaak. Daaromheen zijn diverse tafeltjes en barretjes waar je kunt plaatsnemen. De inrichting is eenvoudig, maar knus en als alle tafeltjes gevuld zijn is het een drukke, maar gezellige bedoening. Door de grote ramen heeft de zaak veel natuurlijke lichtinval en kun je heerlijk naar buiten kijken tijdens de lunch.

De Broodbode

Je vindt De Broodbode in Enschede aan de Haverstraatpassage 70, maar ook in de Brinkstraat 292. Wist je trouwens dat je De Broodbode ook kunt bezoeken in Hengelo en Deventer? In Hengelo vind je de zaak aan de Meijersweg 13 sinds 2015 en in Deventer is de Broodbode sinds kort gevestigd aan de Lange Bisschopstraat 5. Ik wist dat niet eens dus nu heb ik ook in Deventer een nieuw favoriet adresje erbij! Voor meer informatie over alle locaties en het aanbod kun je een bezoek brengen aan de website van De Broodbode.

Ook leuk in Enschede:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *