biologische markt Leeuwarden

Biologische markt Leeuwarden

Ik laat jullie op Awkward Duckling regelmatig kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt Leeuwarden: een gezellige warenmarkt die elk vrijdag te bezoeken is op het Zaailand.

biologische markt Leeuwarden

Ik heb tot nu toe maar weinig geschreven over biologische markten in Friesland. Zonde eigenlijk, want er worden meer dan genoeg markten georganiseerd in deze mooie provincie, zoals de wekelijkse biologische markt in Leeuwarden. Middenin het centrum van Leeuwarden, op het Zaailand, vindt deze markt elke vrijdag plaats. De biologische markt vindt gelijktijdig plaats met de reguliere warenmarkt waardoor je een bezoek aan deze twee markten mooi kunt combineren en zo al jouw boodschappen tegelijkertijd kunt halen. Tijdens de markturen zijn diverse aanbieders van verse en lokale waren aanwezig zodat je hier goed terecht kunt voor al jouw biologische boodschappen. Je bezoekt hier onder andere de kraam van Bioweb Fryslan, waar je veel groente en fruit van regionale telers kunt kopen, Kevin Rosier met veel soorten geiten-, koe- en schapenkaas en -zuivelproducten, de kraam met biologische kruidenierswaren van Klaas van der Schaaf, Bakker Bolhuis met een diverse selectie aan brood en banket en Het Marlanner Kaashuis voor kaas en zuivel.

biologische markt Leeuwarden

De biologische markt Leeuwarden vindt elke vrijdag, tegelijk met de reguliere warenmarkt, plaats van 09.00 uur tot  17.00 uur op het Zaailand in het centrum van de stad. Voor meer informatie over deze markt kun je ook een bezoek brengen aan de website van de biologische markt Leeuwarden.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/biologischemarktdrachten/
Bron foto 2 en 3: http://biomarktleeuwarden.weebly.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *