kleding

De 5 beste alternatieven voor Marktplaats

Steeds meer mensen krijgen het opruimvirus te pakken en ruimen hun zolder, kasten en kledingkast uit. Natuurlijk proberen we de spullen die we zelf niet meer nodig hebben zoveel mogelijk weg te geven of te verkopen want weggooien is gewoon heel erg zonde. Maar hoe kun je succesvol jouw tweedehands spullen verkopen? De meeste mensen zullen direct denken aan het online platform Marktplaats, dé online plek bij uitstek voor de verkoop en aankoop van tweedehands spullen. Maar alhoewel Marktplaats een fantastisch platform is waar je werkelijk waar alles op kunt vinden en op kunt verkopen blijkt het in de praktijk toch wel heel vaak tot teleurstellingen te leiden. Mensen weigeren een realistische prijs te bieden voor jouw producten, de producten belanden al snel onderaan de pagina door de vele advertenties en professionele bedrijven die via Marktplaats verkopen, mensen bieden en laten vervolgens niets meer van zich horen of mensen komen hun gemaakte afspraken gewoon niet na. Kopen via Marktplaats is altijd al een gok, maar verkopen via Marktplaats leidt bij veel mensen tot enorme frustratie. Gelukkig zijn er ook diverse andere kanalen die je kunt gebruiken om jouw kleding, elektronica, meubels en andere spullen te verkopen waar je waarschijnlijk een stuk minder gefrustreerd van wordt. Vandaag laat ik jullie kennismaken met 5 goede alternatieven voor Marktplaats.

Reshopper

Reshopper is een relatief nieuw platform in ons land, maar is al in 2012 opgericht in Denemarken. De vaders die het platform hebben opgericht wilden met de app een platform creëren om lokaal, tijdbesparend en sociaal verkopen mogelijk te maken. Via de gratis app voor zowel iPhone als Android kun je, vooral lokaal, jouw producten verkopen en nieuwe en tweedehands producten kopen. De nadruk in de app ligt op kinderkleding en -producten en je kunt via de app dus lokaal zoeken naar kleding, schoenen, speelgoed, meubilair, fietsen, boeken, films en zelfs positiekleding. De vormgeving is erg aantrekkelijk en de app is erg makkelijk in gebruik. Je kunt in de app je eigen winkeltje beginnen waar je jouw producten verkoopt en je hebt de mogelijk om bepaalde gebruikers te volgen zodat je altijd op de hoogte blijft van hun verkopen. Reshopper is in relatief korte tijd aardig gegroeid in aantal gebruikers en bekendheid en is daarom zeker een aanrader als je jouw kinderkleding wilt verkopen.

Letgo

Letgo is een relatief nieuw platform voor de verkoop van spullen. Via een app, gratis te downloaden via de App Store of Google Play, kun je zien wat mensen bij jou in de buurt verkopen en dit is, net zoals op Marktplaats, erg divers. Je kunt hier producten kopen en verkopen in de categorieën Elektronica, Mode & Accessoires, Sport & Hobby’s, Huis & Tuin, Muziek, Films & Boeken, Baby’s & Kinderen, Games, Auto’s & Motoren en Overige. Je kunt diverse filters instellen en zelf bepalen in welke straal je wilt zoeken naar de producten. De app biedt de mogelijkheid om vrienden te volgen en eenvoudig te chatten met geïnteresseerden. Een advertentie is relatief eenvoudig aangemaakt en de app heeft veel potentie. Nu moet alleen het aantal gebruikers nog toenemen om het echt interessant te maken voor alle categorieën en regio’s in ons land.

Krijgdekleertjes

Over het platform Krijgdekleertjes heb ik al meerdere keren geschreven op Awkward Duckling. Dit platform biedt helaas geen handige app, maar is wel online een uitkomst voor iedereen die kinderkleding en overige producten een tweede leven gunt of op zoek is naar tweedehands producten. Krijgdekleertjes werkt net even anders. Je kunt hier een account aanmaken en vervolgens zoeken naar kledingpakketten of zelf pakketten aanbieden. Zo ben je in één keer een flinke hoeveelheid kleding in de juiste maat en voor het juiste seizoen rijker. Als je hier jouw kleding op adverteert krijg je er dus geen geld voor, maar je hebt wel de mogelijkheid om zelf ook weer kleding van iemand anders te ontvangen. Krijgdekleertjes is dus ideaal voor ouders die kleding met elkaar willen ‘ruilen’ om zo een heleboel geld te besparen bij elke groeispurt.

United Wardrobe

Voor fashionista’s zeker geen onbekende, maar voor mijzelf nog relatief onbekend terrein tot voor kort: het platform United Wardrobe. Deze ‘social fashion marketplace’, zoals ze zichzelf noemen, geeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar kleding en accessoires aan te bieden en tweedehands kleding voor een mooie prijs op de kop te tikken. Via een handige gratis app, voor zowel Android als iPhone, en de website heb je altijd en overal toegang tot het zeer diverse en uitgebreide aanbod. De uitgebreide zoekfunctie maakt het mogelijk om precies te vinden waar jij naar op zoek bent qua item, prijs, maat en stijl. De app wordt veelal geroemd vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het sociale aspect en biedt iedereen die een betrouwbaar alternatief zoekt om kleding te verkopen een fantastisch alternatief.

Tweakers

Natuurlijk wil je ook wel eens iets anders verkopen of aankopen dan kleding, kinderproducten of meubels. Voor alle elektronische aankopen biedt Tweakers uitkomst. Tweakers is een online platform voor en over technologie en is de ‘place to be’ voor iedereen met interesse in nieuwe technische snufjes en ontwikkelingen. Maar Tweakers is ook voor iedereen met een interesse in elektronica voor thuis de plek bij uitstek om computeronderdelen, huishoudelijke apparaten, computers en laptops en nog heel veel andere producten te kopen en verkopen. In de sectie ‘Vraag & Aanbod’ op de website vind je een overzicht van alle advertenties. Deze advertenties zijn overzichtelijk gecategoriseerd en het aanbod is erg eenvoudig te specificeren op allerlei kenmerken, zoals prijs, beoordeling, afstand, merk en specificaties van het artikel. Omdat Tweakers een relatief ‘besloten’ community is wordt er veel waarde gehecht aan betrouwbaarheid en interactie. Je vindt dan ook uitgebreide ratings van de aanbieders op de website zodat je met een gerust hart een aankoop doet.

Bron foto 1: Artificial Photography @ Unsplash

6 gedachten over “De 5 beste alternatieven voor Marktplaats”

 1. Ik ben toevallig nét met United Wardrobe begonnen. Het toevoegen van items is echt al zoveel fijner dan bij Marktplaats. Mijn lelijkste item is meteen al verkocht, maar nu lijkt er niet zoveel meer te gebeuren. Misschien anders LetGo of een van die anderen nog eens proberen 🙂 Via m’n laptop dingen toevoegen vind ik trouwens juist fijner dan zitten pielen op een app.

  Tweakers vind ik echt superfijn om goede informatie en reviews te vinden, maar de Vraag&Aanbod-sectie had ik nog nooit gezien. De nieuwe SSD die ik net besteld heb, ga ik toch wel zelf houden, want daar is duidelijk meer vraag naar dan aanbod. Wel goed om te weten voor later!

  1. De meeste van deze platformen zijn inderdaad zoveel gebruiksvriendelijker en eenvoudiger dan Marktplaats. Jammer dat het bij UW nu even vastloopt, hopelijk komt de verkoop nog op gang.

 2. Pingback: 8 tips om beter te sparen met een gezin - Mama met een Blog

 3. In dit land wil iedereen “voor een dubbeltje op de 1e rij”…ben ik bang dus maakt denk ik niet zoveel uit waar je je spulletjes aanbied, je krijgt overal met hetzelfde publiek te maken….
  Blijf voorlopig maar wegdromen bij programma’s op Discovery Channel “Salvage Hunters” etc waar het er allemaal een stuk leuker aan toe gaat.

  “Het begint op Marktplaats” hoor ik hele dag door op de radio…ja het begint op Marktplaats….

 4. Kijk je hebt 2 soorten klanten:

  1 meer tijd dan geld
  2 meer geld dan tijd

  op dergelijke sites heb je te maken met groep 1 helaas…groep 2 koopt alles nieuw!

 5. ..heb het zelf een tijdje geprobeerd spullen te verkopen op Marktplaats maar kom tot de conclusie dat er zich vooral volk ophoud dat op zoek is naar sociaal contact en niet zo zeer spulletjes(hebben ze denk ik wel genoeg om zich heen) zie tv programma’s op RTL 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *