30 Day Positive Eating Challenge

30 Day Positive Eating Challenge

Het vastendieet, het paleo dieet, het Cambridge dieet, het dieet van Dr. Frank, het ketogeen dieet: diëten is van alle tijden en alhoewel de vorm en populariteit door de tijd heen verschilt blijft de crux bij een dieet toch wel dat het vooral restrictief werkt. De nadruk ligt op de voedingsmiddelen die je vooral niet mag hebben en niet zozeer op alles wat je wel mag eten. Dat maakt een dieet op voorhand al niet leuk en een enorme opgave, want als je tegen mensen zegt dat ze vooral niet aan een roze olifant moeten denken, waar denken ze dan direct aan? Juist, die roze olifant. Zo werkt het ook met het opleggen van restricties. Zodra je die snee brood, die zak chips, dat ijsje of dat bord pasta gaat verbieden wordt het ineens wel heel erg interessant en kun je aan niets anders meer denken. Geen wonder dus dat de meeste diëten finaal mislukken! Daarnaast is het natuurlijk veel belangrijker om stil te staan bij wat je daadwerkelijk wel allemaal in je lichaam stopt. Een gezond en vitaal leven bouw je niet op door voedingsmiddelen weg te laten, het gaat er juist om welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Vitamines, mineralen, vetten en koolhydraten zijn onmisbaar voor jouw lichaam om goed te functioneren, dus zou het niet veel logischer zijn om juist aandacht te besteden aan wat we op dagelijkse basis wél binnenkrijgen? Daarvoor biedt de 30 Day Positive Eating Challenge uitkomst!

De 30 Day Positive Eating Challenge is een initiatief van Nienke Tode-Gottenbos en haar team van De Groene Vrouw. Met deze challenge willen ze gedurende 30 dagen zichzelf en andere deelnemers stimuleren gezonder en evenwichtiger te eten door een positieve benadering van voeding. Dit doen ze door deelnemers stil te laten staan bij één belangrijke vraag: Wat voegt dit toe aan mijn lijf? Stel je bij alles wat je wilt eten de vraag wat dat product gaat doen voor jouw lichaam en wat het toevoegt qua energie, functie en voedingswaarde. Op deze manier leg jij jezelf geen restricties op, maar ben je wel kritisch op elke hap die je neemt. Je staat bewust stil bij jouw maaltijden en zult, na jezelf herhaaldelijk die ene vraag te hebben gesteld, kritischer zijn op wat je in jouw lichaam stopt. Althans, dat is de bedoeling van deze challenge. Geen restricties dus en geen onnodige moeilijkdoenerij, maar wel een heleboel aansporing en tips om vaker de verantwoorde keuze te maken. Kies je een keer wel voor die zak chips of dat ijsje dan is dat ook niet gelijk het eind van de wereld, want wie weet word jij op dat moment wel even heel gelukkig van die snack, en dat vind ik direct de charme van deze nieuwe challenge waar ik vanaf 1 mei ook mee aan de slag ga! Het doel van de challenge? De deelnemers op een andere, positievere, manier naar voeding laten kijken en nieuwe dingen te leren over voeding en het lichaam.

Wil jij ook meedoen aan de 30 Day Positive Eating Challenge? Meld je dan aan voor de challenge via de website van De Groene Vrouw. De challenge gaat vandaag van start en deelname is geheel gratis. Na aanmelding via de website krijg je een e-mail. Via deze e-mail kun jij je aanmelden voor de speciale Facebookgroep voor de 30 Day Positive Eating Challenge en je ontvang ook nog eens een gratis voedingsdagboek, receptenkaarten, een introductieles Positive Eating en een bonusposter vitaminen. Doe jij ook mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *