What the Health

Kijktip: What the Health

Dat we ons bordje met groenten netjes op moeten eten en elke dag fruit moeten eten zal bij de meesten van ons vanaf jongs af aan wel aangeleerd zijn. We weten allemaal dat groente en fruit goed voor ons is, maar hoeveel weten we eigenlijk verder over gezond eten? Wist je bijvoorbeeld dat veel dierlijke producten een behoorlijke negatieve impact kunnen hebben op onze gezondheid? Documentaires over plantaardig eten zijn booming en alhoewel de meest informatie over de vele voordelen van een plantaardig dieet wellicht wel bekend is geworden door deze documentaires weet de nieuwe documentaire ‘What the Health’ feilloos de vinger op de zere plekken te leggen als het aankomt op gezondheid en ons westerse eetpatroon.

‘What the Health’ is een documentaire gemaakt door Kip Andersen en Keegan Kuhn, de makers van een andere zeer indrukwekkende documentaire, namelijk ‘Cowspiracy‘ uit 2014. Alhoewel ‘Cowspiracy’ ook gaat over ons westerse eetpatroon en de voordelen van plantaardig eten ligt de nadruk in die documentaire op duurzaamheid. Deze nieuwe documentaire plaatst onze gezondheid centraal. Wat is het effect van onze consumptie van dierlijke producten op ons welzijn en de ontwikkeling van ziekten als diabetes, kanker en hart- en vaatziekten? Is een plantaardig dieet de oplossing? En wat voor financiële, sociale en politieke agenda’s gaan hiermee gemoeid? Kip Andersen gaat in gesprek met woordvoerders, artsen, patiënten en andere betrokkenen en weet, net als in ‘Cowspiracy’, een zeer complexe situatie goed in beeld te brengen met alle problemen, schandalen en belangen die daarmee gemoeid zijn.

Je kunt de documentaire ‘What the Health’ bekijken via Netflix of de website van What the Health. Hier vind je ook volop informatie over de documentaire, de documentairemakers en de bronnen die zijn gebruikt voor de research. Je kunt de documentaire ook bekijken tijdens één van de screenings wereldwijd.

Bron foto: https://www.facebook.com/WTH.Film/

4 gedachten over “Kijktip: What the Health”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *