kledingbibliotheek

Project Cece

De laatste jaren is fair fashion steeds meer aan een opmars bezig. Grote ketens richten zich op duurzame en eerlijke mode, steeds meer bloggers schrijven over fair fashion en er zijn ook steeds meer kledingmerken die zich specifiek richten op eerlijke en duurzame kleding. Toch is het nog niet altijd zo makkelijk om juist die eerlijke merken te vinden. Alhoewel de meeste grote ketens wel werken aan verduurzaming van hun collecties en eerlijkere handel laten de huidige collecties nog veel te wensen over en de écht duurzame en eerlijke merken zijn toch wat minder goed verkrijgbaar. In de grote steden hangt de eerlijke kleding van mooie merken als Armed Angels, Indigo People, Kuyichi, Afriek, Matt & Nat, Alchemist en Miss Green al in veel winkels, maar als je niet gezegend bent met zo’n mooie duurzame winkel in de stad kun je natuurlijk altijd online jouw favoriete merken bestellen. Dat kan tegenwoordig nog eenvoudiger via Project Cece: een nieuw online platform waar je eerlijke en duurzame mode van diverse merken en winkels op één overzichtelijke website vindt.

Project Cece

Project Cece is een online platform dat eind vorig jaar is opgericht door de Amsterdamse studenten Noor, Marcella en Melissa. Zij raakten meer en meer geïnteresseerd in duurzame en eerlijke mode, maar het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om een bewuste garderobe samen te stellen. Ze maakten het tot hun missie om het vinden van eerlijke en duurzame kleding en informatie hierover te vereenvoudigen om bewuste keuzes maken juist aan te moedigen. Ze startten Project Cece, dat staat voor Project Conscious Clothing, waar iedereen met een interesse in duurzame en eerlijke kleding alle informatie kan vinden over de kledingstukken zelf en het verhaal erachter en waar een groot aanbod aan kleding eenvoudig op één plek te vinden en te bestellen is. Je kunt hier winkelen voor écht duurzame en eerlijke mode voor zowel vrouwen als mannen en kinderen.

Project Cece

De meiden van Project Cece werken voor de website samen met diverse duurzame en eerlijke winkels en merken. Je kunt op de website de producten vinden van winkels als Charlie + Mary, Mud Jeans, Pretty & Fair en Indigo People en shoppen voor producten van mooie merken als Indigo People, Braintree, TOMS, Studio JUX, Qnoop, nOeser, Kuyichi, Maxomorra, Miss Green, Armed Angels en Matt & Nat. Ze willen de bezoekers van het platform zoveel mogelijk informatie bieden over de herkomst en productie van eerlijke en duurzame producten en dit doen ze door voor elk item op de website uitgebreide informatie te geven over het product, de winkel of het merk en het materiaal. Daarnaast geven ze informatie over de verschillende keurmerken van de kleding, zoals PETA-approved, Fairtrade, B Corp, Öko-Tex, Fair Wear Foundation en Better Cotton Initiative. Naast dat je op de website kunt zoeken naar kleding op kenmerken als maat, merk, kleur en winkel kun je ook zoeken op keurmerk. Zo vind je bijvoorbeeld eenvoudig alle items in het assortiment die veganistisch zijn.

Project Cece

Neem vooral zelf eens een kijkje op de website van Project Cece en laat je verrassen door het zeer uitgebreide aanbod op de website en de grote hoeveelheid handige informatie. Dit maakt duurzaam en eerlijk winkelen zoveel makkelijker! Op hun blog delen ze trouwens ook leuke artikelen over bewust winkelen, fair fashion, recycling en de mooie merken en winkels waar ze mee samenwerken.

Bron foto 1: Hannah Morgan @ Unsplash
Bron overige foto’s: Project CeceThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge