telefoon

Minimaliseren op e-mail: de bezem door jouw inbox

Alhoewel ik al een aantal jaren erg selectief ben op mijn online inschrijvingen voor nieuwsbrieven en mij regelmatig afmeld voor nieuwsbrieven en andere digitale updates blijft mijn inbox toch vollopen met berichten. Veel van deze berichten zijn handig en gewenst, maar zo af en toe zit er een update in waar ik niet om heb gevraagd en waar ik bijna zeker van weet dat ik me ervoor heb afgemeld. Soms zijn digitale nieuwsbrieven helaas erg hardnekkig en is het lastig om je uit te schrijven, maar met de handige tool van unroll.me zijn zelfs de lastigste nieuwsbrieven geen enkel probleem meer en kun je voor eens en altijd eens goed de bezem halen door jouw e-mail inbox.

De meeste mensen houden jarenlang hetzelfde e-mailadres en vergaren zo door de jaren heen flink wat nieuwsbrieven waar ze op geabonneerd zijn om de één of andere reden. Niets mis mee natuurlijk, mits je deze nieuwsbrieven leuk vindt om te krijgen. Als jouw inbox dagelijks volstroomt met nieuwsbrieven die je liever niet ontvangt wordt het wellicht wat vervelender. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om je voor elke ongewenste nieuwsbrief uit te schrijven en deze uit jouw inbox te verwijderen, maar het kan allemaal veel sneller en efficiënter met de handige dienst van unroll.me. Op de website van unroll.me kun je inloggen met jouw Google, Yahoo!, Outlook of AOL account of een andere e-mailprovider. Het programma scant vervolgens jouw inbox op nieuwsbrief inschrijvingen en laat je een volledig overzicht zien van alle bedrijven en diensten waar je bent ingeschreven voor een e-mail update. En laat me je vertellen dat dit er veel meer zijn dan dat je in de eerste instantie denkt.

laptop

Op mijn zakelijk e-mailaccount kreeg ik de melding dat ik stond ingeschreven voor 47 e-mailnieuwsbrieven. Niet zo gek natuurlijk aangezien ik graag op de hoogte wordt gehouden van nieuwe releases van boeken en belangrijke persinformatie. Ik kon hier dan ook geen inschrijvingen vinden die niet gewenst waren. Mijn persoonlijke e-mailaccount was echter een heel ander verhaal. Alhoewel ik een tijd geleden heel systematisch mijzelf heb afgemeld voor elke ongewenste nieuwsbrief bleek ik na de scan toch nog ingeschreven te zijn voor 24 nieuwsbrieven: van de nieuwsbrief van ketens als Etos en Bruna tot nieuwsbrieven die ik op mijn zakelijk account ook al ontvang van bijvoorbeeld CrowdAboutNow en De Tuinen. Ik heb mij uitgeschreven voor alle nieuwsbrieven die ik niet langer meer wens te ontvangen. In een mum van tijd heb je met slechts één klik op de muis je uitgeschreven voor alle nieuwsbrieven die je niet langer meer wilt krijgen.

Nadat je met behulp van unroll.me jouw e-mail inbox hebt opgeruimd heb je de mogelijkheid om jouw account actief te houden en maandelijkse updates te ontvangen van unroll.me. Omdat ik ook van unroll.me zelf niet gesteld ben op automatische updates heb ik mijn account daar direct weer verwijderd toen na 24 uur al mijn uitschrijvingen waren verwerkt, maar je kunt er ook voor kiezen om bij instellingen aan te geven dat je liever geen e-mails ontvangt. Als ik weer gebruik wil maken van de dienst dan meld ik mijzelf opnieuw aan, maar ik vind het altijd prettiger om mijzelf uit te schrijven voor diensten waar ik op dat moment geen gebruik van maak.

Wil je zelf aan de slag met unroll.me en jouw nieuwsbrief inschrijvingen eens goed uitdunnen? Breng dan een bezoek aan de website van Unroll.me en ga direct aan de slag. Ik ben erg tevreden over de dienst en kan iedereen met een overvolle inbox aanraden om er gebruik van te maken. Wel vind ik het persoonlijk jammer dat ze gebruikers zo aanzetten tot het delen van hun ervaringen op social media en dat ze op deze manier dus zelf ook een potentiële bron van e-mail spam vormen. Waak hier dus wel voor en schrijf je na gebruik weer direct uit als je geen prijs stelt op verdere e-mails.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge