Living Village Festival

The Living Village Festival

Het festivalseizoen is weer in aantocht en ook dit jaar staan er weer een paar prachtige festivals op de nationale agenda. Ik vind het prachtig om te zien dat niet alleen veel festivals steeds bewuster bezig zijn met duurzaamheid, maar dat er ook steeds meer festivals ontstaan waar duurzaamheid echt een prominente rol speelt. Zo ontdekte ik onlangs het nieuwe Living Village Festival: een 5-daags festival in Dalfsen waar alles draait om muziek, gemeenschap, kunst, bewustzijn en duurzaamheid.

The Living Village Festival wordt georganiseerd in Dalfsen. Daar is, op een uitgestrekt terrein, ruimte gemaakt voor een ruime kampeerplaats en maar liefst 13 verschillende area’s. In de area’s Downtown Electronic, Boomstack Backyard, Monkey Town, Acoustic Village Square en Magical Forest geniet je van een zeer divers muzikaal aanbod en dans je de sterren van de hemel. Bij de Temple Grounds kun je neerstrijken voor wat rust en balans terwijl je bij de Off-Grid & Atelier en de Building & Living Tree juist zelf de handen uit de mouwen steekt. Steek wat op over duurzaamheid en de toekomst bij het Future Lab of Material Flow en laat je verleiden en inspireren door diverse performances bij Theater & Performance en ADM Theatrical Tour. Kinderen leven zich uit op de Kids Playground en voor alle andere behoeften bezoek je de Camping Grounds en de Market & Catering.

Het festival wordt op donderdag 18 mei om 21.00 uur feestelijk geopend met een openingsceremonie en op zondag 21 mei om 21.00 uur met een sluitingsceremonie weer afgesloten. Tussen die twee ceremonies kun je als bezoeker deelnemen aan een heleboel activiteiten, genieten van het festival en natuurlijk volop optredens, tentoonstellingen, workshops en lezingen bezoeken. Qua muzikale programmering is er voor ieder wat wils, van Ierse folkmuziek tot Ambient, van Reggae tot Blues en van Salsa tot Singer-Songwriter. Daarnaast kun je als bezoeker deelnemen aan meditaties, soundhealings, off the grid lezingen en diverse hands on workshops om zelf meer te leren over zelfvoorzienendheid.

The Living Village Festival vindt plaats van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei aan de Brinkweg 36 in Dalfsen. Het festival biedt ruimte aan 5.000 bezoekers. Met de opbrengsten van het festival wordt er gespaard voor het realiseren van de droom van de initiatiefnemers: een stuk land om een duurzaam dorp van hun dromen te bouwen. Voor meer informatie over het festival en de programmering kun je een kijkje nemen op de website van The Living Village Festival. Hier kun je ook de kaartjes voor het festival in de voorverkoop kopen (kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen!). Kaarten zijn verkrijgbaar voor zowel één dag als voor alle dagen, inclusief verblijf op de camping.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/thelivingvillagefestival/
Bron overige foto’s: https://thelivingvillagefestival.org/There are 3 comments

Add yours

Post a new comment