Kom in de Kas 2017

Kom in de Kas 2017

Dit weekend is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Kom in de Kas: een interactief en interessant evenement waarbij iedereen de unieke gelegenheid krijgt om eens een kijkje te nemen in de kassen van Nederland. Wat groeit en bloeit er in die kassen? Welke nieuwste technologische ontwikkelingen worden er gebruikt? Hoe worden insecten ingezet als gewasbescherming? De antwoorden op deze, en nog veel meer, vragen leer je tijdens Kom in de Kas.

Kom in de Kas 2017

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de glastuinbouw is één van de meest efficiënte, innovatieve en duurzame sectoren van ons land. Je kunt het misschien in strijd vinden met het romantische beeld van landbouw dat we graag hebben, maar om iedereen het hele jaar door te voorzien van verse groente en fruit dat zo duurzaam en efficiënt mogelijk is geteeld is de glastuinbouw onmisbaar in ons land en in ons klimaat. Door de vele ontwikkelingen en innovaties is het in deze kassen ook vaak mogelijk om met minimale verspilling en minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen een optimale oogst voort te brengen. Maar neem vooral op 1 en 2 april zelf een kijkje in de kassen en maak kennis met alles wat er groeit en bloeit achter glas in ons land.

Kom in de Kas 2017

Dit jaar vindt Kom in de Kas voor de 40e keer plaats. De naam werd in 1977 voor het eerst gebruikt en elk jaar sindsdien vind dit evenement plaats in ons land. Dit jaar openen maar liefst zo’n 200 kwekers door het hele land de deuren van hun kassen voor het publiek. Naast een uniek kijkje in de kassen wordt er door de telers en organisatoren nog veel meer georganiseerd. Zo kun je rondleidingen krijgen door de kassen, uitgebreide uitleg krijgen over de groei- en bloeiwijze van verschillende gewassen en (biologische) bestrijding en innovaties in de kas, rondrijden op een tractor of vrachtauto en er zijn een heleboel leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Dit jaar is er met de speciale Kom in de Kas app ook een leuke virtuele speurtocht te doen waarbij je op zoek gaat naar de helden in de kas. Ontzettend leuk voor kinderen!

Kom in de Kas 2017

Kom in de Kas vindt plaats op 1 en 2 april door het hele land. Op de website van Kom in de Kas kun je precies zien welke telers deelnemen aan het evenement en hun deuren openen op deze dagen. Je vindt hier ook een overzicht van de activiteiten die speciaal voor dit themaweekend worden georganiseerd voor jong en oud.

Bron foto’s: https://www.komindekas.nlThere are 2 comments

Add yours
  1. geertruurzaam

    Hoe komt het dat jij zo goed op de hoogte bent van al die evenementen en festivals?! Ik lees daar meestal pas achteraf een verslag van, maar mis blijkbaar altijd de aankondigingen van zulke duurzame initiatieven.

    • awkwardduckling

      Hahaha, dat valt ook wel mee hoor. Ik schrijf al een paar jaar over de meeste events dus ik houd het goed voor mezelf bij zodat ik er op tijd over kan schrijven. Daarnaast ontvang ik ook veel persberichten en volg ik zelf een heleboel websites om niets te missen.


Post a new comment