Fashion Revolution Week 2017

Fashion Revolution Week 2017

Op 24 april 2013 vielen er vele doden en gewonden bij het instorten van Rana Plaza in Bangladesh, de grootste ramp in de kledingindustrie ooit. Naar aanleiding van deze dag ontstond de Fashion Revolution, een beweging die zich inzet voor betere werkomstandigheden in de fashionindustrie zodat dit soort rampen niet meer kunnen gebeuren. Met diverse activiteiten en social media campagnes probeert de organisatie bewustzijn te creëren door mensen te laten nadenken over hoe hun kleding wordt gemaakt en wie hier verantwoordelijk voor is. Daarom wordt er ook dit jaar grootschalig aandacht gevraagd voor de Fashion Revolution tijdens de Fashion Revolution Week 2017 van 24 tot en met 30 april.

Fashion Revolution Week

Dit jaar is het derde jaar dat er internationaal aandacht wordt besteed aan de Fashion Revolution en sinds vorig jaar vindt dit plaats in de vorm van een Fashion Revolution Week: een hele week waarin er wereldwijd activiteiten worden georganiseerd om aandacht te vragen voor werkomstandigheden in de fashionindustrie. Mensen vragen op social media #whomademyclothes om kledingmerken een duidelijke boodschap af te geven dat ook zij streven naar eerlijkere werkomstandigheden en meer transparantie in de fashionindustrie.  Dit jaar geven we ook weer massaal deze boodschap af op social media door met de hashtag #whomademyclothes te vragen naar oorsprong van onze kleding. Daarnaast vinden er natuurlijk nog diverse andere activiteiten plaats in deze week. Zo vindt er op maandagavond 24 april de Fashion Revolution Talks plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam en vindt er op zondag 30 april een Fashion Revolution kledingruil plaats in Utrecht.

Fashion Revolution Week

De Fashion Revolution Week vindt wereldwijd plaats van 24 tot en met 30 april en ook dit jaar doen talloze landen wereldwijd weer mee met diverse activiteiten en social media acties. Ook jij kunt je steentje bijdragen door bijvoorbeeld op social media te vragen #whomademyclothes. Kijk voor meer informatie over de Fashion Revolution en activiteiten bij jou in de buurt op de website van Fashion Revolution Week. Hier kun je ook diverse materialen gratis downloaden, zoals posters en educatieve middelen om de boodschap te verspreiden.

Bron foto 1: Bryan Berry @ http://fashionrevolution.org/
Bron foto 2: Ruth Roberts @ http://fashionrevolution.org/
Bron foto 3: Rachel Mans @ http://fashionrevolution.org/There are 4 comments

Add yours
  1. geertruurzaam

    Heel goed dat er steeds meer aandacht aan wordt besteed!
    Fair fashion is iets waar ik al heel lang en heel fanatiek mee bezig ben. Ik vind het zó belangrijk dat er oog komt voor de werkomstandigheden in kledingateliers. Hopelijk zet komende week mensen nogmaals aan het denken over eerlijke kleding en de rol die de klant daarin kan spelen.

  2. Sara | When Sara Smiles

    Yesss, zo goed dat je hierover schrijft! Ik ben echt blij dat het zo enthousiast door iedereen wordt opgepakt (althans, ik zit natuurlijk in een fair fashion bubbel met gelijkgestemden, dat weet ik ook wel ? maar toch)! Op dit gebied valt er nog zoveel te veranderen, maar gelukkig wordt de beweging elk jaar weer groter. Gelukkig!


Post a new comment