biologische markt deventer

Biologische markt Deventer

Het is al een tijd geleden, maar ik pak de traditie graag weer op om jullie op Awkward Duckling kennis te laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt in mijn eigen woonplaats, namelijk de biologische markt in Deventer.

biologische markt deventer

De biologische markt in Deventer vindt elke zaterdag plaats op de Brink in Deventer. De Brink is een groot marktplein middenin het centrum en is tevens de locatie van de reguliere warenmarkt die hier elke vrijdag en zaterdag plaatsvindt. Het plein is omgeven door terrasjes van de aan het plein gelegen horecagelegenheden en maakt het dus een gezellige locatie voor een markt.

biologische markt deventer

De biologische markt is onderdeel van de reguliere warenmarkt en is niet al te groot. Tijdens mijn meest recente bezoek bestond de markt uit vier kramen en de Dapp Frietfiets, waar je een heerlijk biologisch frietje kunt kopen. Op de markt staat de kraam van Salland Houtovenbrood voor een fijne selectie aan brood, de kraam van Spices and More, voor kruiden, specerijen, thee en nog veel meer lekkers, een biologische groente- en fruitkraam en een biologische kaasboer. Je kunt hier dus prima terecht om al jouw biologische en veelal lokale producten voor de hele week aan te schaffen.

biologische markt deventer

De biologische markt in Deventer vindt elke zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur plaats op de Brink in Deventer, ter hoogte van de De Waag. De biologische markt vindt tegelijkertijd plaats met de reguliere warenmarkt op de Brink en deze markt is echt heel erg groot in zijn totaliteit. Dit maakt het een ontzettend leuk uitstapje voor de zaterdag en na het winkelen op de markt neem je natuurlijk plaats op één van de terrasjes of bezoek je één van mijn favoriete hotspots in Deventer.

Ook leuk in Deventer:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

2 gedachten over “Biologische markt Deventer”

  1. Ik heb al even op je site gekeken naar leuke plekken in de buurt van Deventer. Wij gaan binnenkort op vakantie naar ommen en ik zoek nog inspiratie voor leuke kinderdingen. Hof van twello staat al genoteerd in elk geval, dank voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *