Babongo soap bars

Babongo soap bars

Een eenvoudige manier om jouw badkamer te verduurzamen is om te kiezen voor natuurlijkere en duurzamere verzorgingsproducten. In plaats van flessen vol met onnatuurlijk ruikende synthetische goedjes kun je ook kiezen voor natuurlijke producten die jouw huid en haar uitstekend verzorgen en daarbij ook nog eens veel minder schadelijk zijn voor het milieu. In een duurzame en zero waste badkamer staan natuurlijk geen flessen shampoo en zeep meer, maar waar kies je dan voor? Ik kies al geruime tijd voor soap bars als shampoo en zeep in de badkamer. Steeds meer winkels verkopen soap bars en ook in de webshop van Babongo vind je een fijne selectie aan Babongo soap bars. Met deze soap bars reinig je op natuurlijke wijze jouw haar en huid zonder hierbij zo’n negatieve impact te hebben op mens, dier en milieu.

Babongo soap bars

De soap bars van Babongo zijn handgemaakt in een kleine zeepfabriek in Engeland van 100 % natuurlijke ingrediënten en bevatten geen parabenen, palmolie of SLS. Daarbij is de zeep ook nog eens dierproefvrij en vegan! De producten van Babongo zijn daarbij ook nog eens ideaal voor zero wasters want de zepen worden geleverd in wikkels die zijn gemaakt van 100% gerecycled papier dat is bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie en het sluitzegel is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. In het aanbod vind je bath soap, shampoo bars, shaving soap en een travel soap. Ik mocht de Peppermint & Poppyseed Bath Soap en de nieuwe toevoeging aan het assortiment, de Travel Soap, uitproberen.

Babongo soap bars

Ik geef het volledig toe: ik wilde de Peppermint & Poppyseed Bath Soap heel graag uitproberen enkel en alleen om de prachtige naam. Gelukkig ben ik ook erg groot fan van de geur van mint in mijn verzorgingsproducten en de soap bar stelde niet teleur! Wat een heerlijke frisse geur onder de douche en een verfrissend gevoel op mijn huid. De poppyseed, oftewel de maanzaadjes, zijn in de zeep verwerkt als hele zaadjes en tijdens het wassen scrubben en masseren deze zaadjes de huid. Voor op de benen of armen is dit erg prettig, maar het is wellicht wat ruw voor andere delen van mijn lichaam. Geen probleem, want door de zeep even over een washand te wrijven heb je meer dan genoeg zeep om je te wassen zonder het scrubbende effect. En heb ik al gezegd hoe ontzettend heerlijk deze zeep ruikt?! De soap bar is 95 gram en is 12 maanden houdbaar.

Babongo soap bars

De nieuwste aanwinst in de Babongo online winkel, de Travel Soap, is een 3-in-1 zeep. Je kunt deze soap bar gebruiken als shampoo, zeep en zelfs als deodorant. Vandaar ook de naam, de zeep is namelijk heel handig voor op reis en ideaal dus voor het aankomend festivalseizoen. Je gebruikt de bar als shampoo door deze enkele keren nat over je haren te wrijven en vervolgens de zeep in je haren te masseren. Als zeep kun je de bar gebruiken om je lichaam mee in te zepen of je washand mee in te zepen en na gebruik van de zeep heb je geen deodorant meer nodig. De zeep geeft een heerlijke frisse citrusgeur af en is een genot in bad of onder de douche. Als shampoo vond ik de bar iets tegenvallen omdat mijn haar er erg stug van werd, maar als zeep vind ik de bar echt heerlijk en wederom die geur: fantastisch! Net als de Peppermint & Poppyseed Bath Soap is ook deze bar 95 gram en 12 maanden houdbaar.

Babongo soap bars

Als je voor het eerst en soap bar gebruikt in bad of onder de douche is dit even wennen qua dosering en gebruik. Laat dit je niet afschrikken want het gebruik is echt ontzettend fijn en het went snel en de hele badkamer ruikt er heerlijk door. Een soap bar gebruiken voelt echt als een luxe en je bent ook nog eens lekker duurzaam bezig! Neem vooral eens een kijkje in de webshop van Babongo voor het aanbod aan soap bars. Je vindt in dit aanbod natuurlijk de Travel Soap en de Bath Soap Peppermint & Poppyseed, maar ook de Shaving Soap Eucalyptus, Shampoo Bar Lavender & Tea Tree, Shampoo Bar Geranium en Bath Soap Grapefruit & Orange.

Deze review is geschreven in samenwerking met Babongo. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *