Vegans & Veggiez

Vegans & Veggiez

De kranten en tijdschriften staan er bol van en zelfs in populaire programma’s is het een onderwerp van gesprek: een plantaardige lifestyle is booming! Steeds meer jongeren kiezen voor een vegan dieet en de vega(n) hotspots openen door het hele land de deuren. Goed nieuws voor alle vegetariërs en veganisten natuurlijk want het was nog nooit zo eenvoudig om een restaurant of eetcafé te vinden waar ze ook een redelijke selectie aan vega(n) opties hebben. Maar toch blijft het in een andere stad nog altijd lastig om juist dat ene leuke restaurant te vinden of een eetcafé in de buurt met fijne vega opties op het menu. Gelukkig biedt de nieuwe website Vegans & Veggiez daarbij uitkomst! Zij hebben namelijk op hun website een heleboel leuke adresjes verzameld waar je als vegetariër of veganist met een gerust hart plaats kunt nemen en een fijne selectie op het menu hebt waar je uit kunt kiezen.

Vegans & Veggiez

De meeste vegetariërs en veganisten zullen niet onbekend zijn met de HappyCow Guide: een handige gids en app met daarin een overzicht van heel veel horecagelegenheden wereldwijd waar je terecht kunt voor een vega(n) maaltijd. Ontzettend handig en door de grote community heeft de gids al een behoorlijke database opgebouwd, maar in het aanbod in Nederland vallen soms wat gaten. Gelukkig heeft Vegans & Veggiez het plan om dit op te vangen door op hun website een zo uitgebreid mogelijk aanbod van leuke adresjes te verzamelen voor vegetariërs en veganisten. Natuurlijk deel ik op Awkward Duckling ook regelmatig leuke hotspots voor een hapje en een drankje op verschillende plekken in het land, maar aan het aanbod op Vegans & Veggiez kan ik niet tippen. In het overzicht vind je een paar van mijn favorieten, zoals Sir Hummus in Amsterdam,  First Things First in Nijmegen, Hof van Twello in Twello en SUE Food in Rotterdam, maar ook een heleboel hotspots die nog op mijn lijstje staan, zoals de Sharp Sharp Store in Rotterdam, het Pistache Café in Den Haag, Schattemoutje en Vegabond in Amsterdam, Oerwoud in Den Bosch en nog talloze andere restaurants waar ik nog heel graag aan wil schuiven.

Vegans & Veggiez

Je kunt eenvoudig en snel zoeken naar vega(n) hotspots bij jou in de buurt door gebruik te maken van de zoekfunctie op de website. Je kunt zoeken op provincie, specialiteiten en dieetwens. Niet alleen kun je bij dieetwens aangeven dat je op zoek bent naar een restaurant met vegetarische of veganistische opties, je kunt het ook aangeven als je de voorkeur geeft aan glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en biologisch. Dat is nog eens handig! Bij elke horecagelegenheid op de website vind je informatie over het restaurant, de dieetmogelijkheden, de specialiteiten, de contactgegevens en de openingstijden. Als je een account aanmaakt op de website heb je tevens de mogelijkheid om restaurants toe te voegen aan jouw favorieten zodat je altijd een overzicht hebt van fijne vega(n) zaken in jouw favoriete steden. Momenteel staan er al meer dan 100 adressen in het bestand van Vegans & Veggiez en dit aanbod neemt nog telkens toe. Neem zelf eens een kijkje op de website van Vegans & Veggiez of tip één van jouw favorieten die zeker niet mag ontbreken op de website.

Bron foto’s: Vegans & VeggiezThere are 2 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ja inderdaad, op dit gebied is elk initiatief welkom. HappyCow blijft ook gewoon handig, maar er staan nog zoveel leuke adres op de website van Vegans & Veggiez dat het echt een leuke toevoeging is aan het aanbod.


Post a new comment