Upstyle Industries

Upstyle Industries

Eén van de voordelen van het schrijven over een groene lifestyle is dat je altijd bezig bent met duurzaamheid en zo goed op de hoogte blijft van wat er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid in binnen- en buitenland. Regelmatig ontvang ik leuke mailtjes van nieuwe start-ups of bedrijven en natuurlijk vind ik het ook leuk om jullie af en toe eens kennis te laten maken met zo’n duurzame onderneming. Vandaag introduceer ik Upstyle Industries: een kleine Nederlandse ontwerpstudio uit Rotterdam dat door het hergebruiken van materialen nieuwe, waardevolle producten maakt die zeker niet misstaan in jouw of mijn huis.

Upstyle Industries

Upstyle Industries is sinds 2014 actief in het creëren van nieuwe producten van oude materialen. Hun naam spreekt al boekdelen: upstyling is in hun bewoordingen ‘the process of returning economic value to waste by redesigning it into green, socially conscious, desirable products’. Ze hebben jarenlang onderzoek gedaan naar de materialen die veelvuldig worden weggegooid door mensen en die zij eventueel zouden kunnen gebruiken voor hun producten. Daarnaast hebben ze onderzocht welke productietechnieken ecologisch gezien het meest verantwoord zijn en dus verantwoord zijn om te gebruiken voor de fabricatie voor hun ontwerpen. Dit alles heeft geleid tot de productie van duurzame en stijlvolle producten van hergebruikte materialen. Dit komt tot stand via een lokaal productieproces zonder het gebruik van schadelijke stoffen en tevens met oog voor repairability, oftewel het vermogen om het product bij beschadiging of defect weer te maken in plaats van direct weg te hoeven gooien.

Upstyle Industries

Het eerst product dat Upstyle Industries op de markt heeft gebracht is Tidy. Dit leuke postbakje werd vorig jaar gelanceerd en is volledig gemaakt van materialen uit lokale kringloopwinkels, zoals meubels die niet verkocht werden. Tidy is extra bijzonder omdat het product gewoon via de post verzonden kan worden en eenvoudig in en uit elkaar geklikt kan worden zodat er geen lijm of spijkers aan te pas komen en het product na zijn levensduur ook goed te recyclen is. Tidy is verkrijgbaar is diverse kleuren en past heel goed in elk interieur en bij de huidige woontrends door de natuurtinten en natuurlijke materialen.

Upstyle Industries

Momenteel werkt Upstyle Industries aan een Kistkruk: een leuk en hip vormgegeven krukje dat kan fungeren als kist en/of kruk in huis. Ook met het oog op de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van kleiner, minimalistisch en efficiënter wonen is de Kistkruk ideaal omdat het product twee functies vervult en ook nog prachtig staat in elke ruimte. De Kistkruk is, net als Tidy, gemaakt van oude meubels uit lokale kringloopwinkels en vervaardigd in een sociale werkplaats. De Kistkruk wordt geleverd als flatpack en kan zonder lijm, schroeven of gereedschap in elkaar worden gezet.

Upstyle Industries

Ben je benieuwd geworden naar Upstyle Industries en hun mooie producten? Breng dan zeker eens een bezoek aan de website van Upstyle Industries. Je kunt bij Upstyle Industries ook terecht voor maatwerk. Heb je een leuk idee of een specifieke wens dan kun je met ze om de tafel zitten om samen tot een prachtig ontwerp te komen gemaakt van hergebruikte materialen.

Bron foto 3 & 4: Snijlab.nl voor Upstyle Industries
Bron overige foto’s: Upstyle Industries

2 gedachten over “Upstyle Industries”

  1. Mooi product, en helemaal met zo’n verhaal er achter.
    Vanuit mijn opleiding tot interieurvormgever vind ik zulke initiatieven extra interessant en laat ik me graag inspieren door ecodesign en upcycling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *