klimaatverandering

Uitdagers & Aanpakkers

Dat ik groot fan ben van VPRO Tegenlicht zal geen verrassing zijn. Ik geniet altijd van hun documentaires en ik tip ook regelmatig een aflevering op Awkward Duckling. Ik bewonder hoe Tegenlicht nieuwe initiatieven en nieuwe ideeën onder de aandacht brengt en mensen met elkaar in gesprek brengt via hun Meet-Ups door het hele land. Ook nu is VPRO Tegenlicht op zoek naar spraakmakende mensen en ideeën in hun zoektocht naar Uitdagers & Aanpakkers. VPRO Tegenlicht vroeg aan iedereen in Nederland met welke uitdager of aanpakker zij kennis moeten maken.

In de zoektocht Uitdagers & Aanpakkers gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar inspirerende mensen in het land die buiten de gebaande paden treden en op hun eigen manier lokaal verandering proberen te bewerkstelligen of zich inzetten voor hun overtuigingen op het gebied van duurzaamheid, technologie, economie, de samenleving, onderwijs, werk, cultuur of de democratie.  Dit kan een muzikant zijn, een duurzame ondernemer, een journalist, een mantelzorger of een onderwijzer. Het maakt niet uit hoe oud iemand is of waar in Nederland de persoon woont, zolang de persoon in kwestie op de één of andere manier zich inzet om verandering teweeg te brengen, het liefst lokaal en vernieuwend. De meest spraakmakende en vernieuwende individuen krijgen de kans om hun ideeën te presenteren tijdens een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een unieke kans dus om meer mensen te bereiken met een idee of een initiatief en wie weet wat daar weer uit voortkomt.

De kandidaten konden tot vandaag worden voorgedragen en mensen konden daarbij stemmen op hun favoriete aanpakker of uitdager. Alle Uitdagers & Aanpakkers die zijn voorgedragen zijn te bekijken via de website van Uitdagers & Aanpakkers van de VPRO. De meest bijzondere kandidaten worden ook nog eens via de social mediakanalen van de VPRO gepromoot. De uiteindelijke verkiezing voor de meest spraakmakende en indrukwekkende uitdagers en aanpakkers vindt plaats op 15 maart in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Hier worden de favorieten geselecteerd en krijgen zij de kans om hun idee te presenteren.

Update: De VPRO Tegenlicht aflevering met een aantal bijzondere Uitdagers & Aanpakkers kun je hier zien.There are 2 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ik geloof er echt in dat lokale initiatieven als een voorbeeld kunnen dienen voor andere mensen en gemeenschappen. Als een initiatief op een bepaalde locatie werkt kan het heel inspirerend werken en ik hoop dat deze zoektocht van VPRO Tegenlicht ook de nodige aandacht genereert voor mooie initiatieven en ideeën.


Post a new comment

CommentLuv badge