Lek Belt

Lek Belt

Een duurzamer leven leiden kan op veel verschillende manieren en één manier is het verduurzamen van de garderobe. Er is steeds meer aandacht voor duurzame en eerlijke kleding en de mooie merken en leuke tweedehands winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn echter van die producten die niet altijd even makkelijk duurzaam en/of vegan verkrijgbaar zijn. Een riem is hier een goed voorbeeld van. Alhoewel er diverse kledingmerken zijn die hele collecties uitbrengen maakt een riem hier vaak geen onderdeel van uit. In tweedehands winkels vind je wel vaak een selectie aan riemen, maar deze zijn vaak wel van leer. Lek Belt biedt nu een wel heel leuk alternatief. Hun collectie riemen is gemaakt van hergebruikte fietsbanden en is helemaal vegan, duurzaam, lokaal en ook nog eens heel erg origineel!

Lek Belt

Lek Belt is een ontzettend leuk initiatief van Jet en Michiel uit Den Haag. Zij kregen het idee voor de fietsbandriem van hun vader die op een festival zijn kapotte riem verving door een zelfgemaakt exemplaar van een fietsband. Jet en Michiel hebben zichzelf aangeleerd om rubber te bewerken en weten nu van allerlei soorten fietsbanden mooie riemen te maken. Van dunne racebanden maken ze kinderriemen, brede mountainbikebanden worden stoere, brede riemen en van allerlei andere typen banden maken ze riemen in diverse kleuren en met verschillende patronen voor mannen en vrouwen. De riemen zijn haast niet meer herkenbaar als fietsband, maar ze zijn wel opgesierd met bijzondere profielen en patronen waardoor elke riem dat unieke karakter krijgt. Zo hebben ze een mooie nieuwe bestemming gevonden voor gebruikte fietsbanden en een verrassend en diverse assortiment aan riemen weten te creëren van typisch Hollandse bodem.

Lek Belt

Ik ontving van Lek Belt een robuust fietsbandriem voor mijn man. Zelf draag ik eigenlijk alleen maar jurken en heb ik nooit een riem om, maar voor hem is een riem echt onmisbaar. Hij was er direct erg over te spreken. De riem is wat stroever in gebruik dan je wellicht gewend bent van een andere riem, maar de riem is ontzettend stevig en zit heel goed. Door het flexibele materiaal is de riem prettiger in gebruik dan menig ander riem. Jet en Michiel krijgen regelmatig positieve feedback van tevreden klant en een veelgehoorde reactie is dat de riemen onverslijtbaar zijn en dat geloof ik direct. De Lek Belt is een originele en verantwoorde riem die je met veel plezier en een goed gevoel toevoegt aan de garderobe.

Lek Belt

Wil je meer weten over deze duurzame riemen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Lek Belt. In de webshop op de website vind je het assortiment aan riemen dat ze momenteel verkopen. Het assortiment wisselt natuurlijk regelmatig omdat zij voor hun producten afhankelijk zijn van het type banden waar ze mee kunnen werken. Sommige riemen zijn dan ook beperkt leverbaar en worden op aanvraag gemaakt. De riemen zijn verkrijgbaar voor € 20,- per stuk.

Deze review is geschreven in samenwerking met Lek Belt. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto’s: Lek Belt

2 gedachten over “Lek Belt”

  1. Ik zag ‘m ook al op een andere blog en ik ben fan!
    Zelf heb ik een tas gemaakt van oude brandweerslangen (Elvis & Kresse), dus ik ben helemaal gewonnen voor dit soort upcycle-projecten. Ik ga deze onthouden als cadeautje voor mijn man.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *