zwerfafval

Landelijke Opschoondag 2017

Op zaterdag 25 maart vindt, net als voorgaande jaren, de Landelijke Opschoondag plaats. Op deze jaarlijks terugkerende dag zetten duizenden vrijwilligers in Nederland zich in voor het opschonen van hun straat, buurt, park, strand en stad. Natuurlijk is het belangrijk om het hele jaar door de straten schoon te houden door bijvoorbeeld geen afval op de grond te gooien, jouw vuilnis op de juiste manier aan te bieden aan de gemeente en zwerfies op te rapen, maar het is zeker geen overbodige luxe dat er minimaal één dag per jaar extra aandacht is voor het opschonen van de straten en de Landelijke Opschoondag krijgt dat voor elkaar.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks terugkerend initiatief van Nederland Schoon, een organisatie die zich inzet voor voor het voorkomen en bestrijden van zwerfafval in Nederland. Door middel van campagnes, onderzoek en advisering hopen zij zwerfafval onder de aandacht te brengen en terug te dringen. Dit jaar vindt alweer de 15e editie plaats van de Landelijke Opschoondag en met een recordaantal deelnemers en meer dan duizend schoonmaakacties in het hele land wordt er een heleboel actie ondernomen om Nederland schoon te maken. Ook diverse bedrijven, zoals  zetten zich op deze dag extra in en organiseren een actie.

Wil jij ook in actie komen op de Landelijke Opschoondag? Bezoek dan de website van de Landelijke Opschoondag. Hier vind je niet alleen een heleboel informatie over dit initiatief, je kunt er ook jouw actie aanmelden. Als je jouw actie aanmeldt via de website van de Landelijke Opschoondag krijg je ook nog eens een gratis schoonmaakpakket. Niet alleen kun je via de website jouw eigen actie aanmelden, je vindt er ook nog eens een handig overzicht van alle lokale acties die al zijn aangemeld en door de handige zoekfunctie vind je in een handomdraai de acties die het dichtst bij jou in de buurt zijn. Maak de Landelijke Opschoondag en jouw deelname bekend door het gebruik van de hashtag #LOD2017 op social media. Wil je graag je steentje bijdragen zonder je aan te melden voor één van deze acties? Dan is het opruimen van een aantal zwerfies op de weg naar de winkel, markt of speeltuin natuurlijk snel gebeurd. Veel succes en plezier met opruimen op de Landelijke Opschoondag 2017!There are 4 comments

Add yours

Post a new comment