Kindness Ninja Challenge

Kindness Ninja Challenge

Nu het buiten steeds zonniger wordt merk je als je een stap buiten de deur doet direct dat de lente in de lucht zit. Mensen ontwaken weer uit hun winterslaap en zijn opvallend veel vrolijker dan de afgelopen maanden. Er is weer tijd en gelegenheid voor gezellige praatjes onderweg en mensen zijn veel meer bereid om iets vriendelijks voor elkaar te doen. Zonde eigenlijk dat we dit gedrag zo af laten hangen van externe factoren, we zouden eigenlijk eens wat vaker de motivatie om iets goed te doen voor anderen bij onszelf moeten zoeken. Gelukkig geeft de Kindness Ninja Challenge net die impuls aan jouw leven.

Tijdens de Kindness Ninja Challenge word je uitgedaagd om 100 goede daden uit te voeren in jouw dagelijks leven. Deze daden variëren van kleine gebaren als een deur openhouden of een moeder helpen met haar kinderwagen tot grotere gebaren als het bedanken van een oud-leraar voor zijn inzet of een video maken om iemand aan te moedigen. Je kunt je via de website registeren als deelnemer en daar zelf aangeven in welk tijdsbestek jij denkt de 100 goede daden te kunnen uitvoeren. Doe je dit in een dag, een week, een maand of een jaar? Vervolgens kies je een ninja codenaam, geef je jouw e-mailadres door en kies je een startdag uit. Op de website kun je zelf Kindness Ninja kaartjes downloaden die je kunt uitprinten en kunt weggeven zodat je anderen ook kunt aanzetten tot het deelnemen aan de Kindness Ninja Challenge.

Ik vind het een ontzettend inspirerend initiatief en heb mijzelf natuurlijk direct ingeschreven. Alhoewel ik veel daden erg leuk om te doen vind zijn er dingen bij die ik zelf niet zo snel zou ondernemen. Zo zou ik bijvoorbeeld niet zo eenvoudig een wildvreemde gedurende 1 minuut in de ogen kijken in stilte of high-fives uitdelen op de roltrap, maar het idee erachter is dat je eens wat vaker contact maakt met jouw omgeving en jouw positieve energie deelt met anderen. Wil jij meedoen aan de Kindness Ninja Challenge? Deelnemen is eenvoudig. Je registreert je via de website van 100 Happy Days als deelnemer en vervolgens kun je een checklist downloaden. Als je alle 100 goede daden hebt uitgevoerd ontvang je ook nog eens een Kindness Ninja certificaat!

Update: Helaas is de website niet meer online

4 gedachten over “Kindness Ninja Challenge”

  1. De naam alleen al zou hier zorgen voor een eerste goede daad 🙂
    Ik ga eens kijken op de site, het klinkt in elk geval wel als een fijne uitdaging. Nodig ook, want mensen zijn niet altijd even tolerant naar elkaar, zelfs niet in de rij bij de bakker…

    1. Leuk dat je er enthousiast over bent :). Alhoewel meedoen aan de challenge niet nodig is voor iedereen zou het wel een leuke reminder zijn om allemaal eens wat vaker iets vriendelijks te doen voor elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *