Jij Maakt de Stad

Jij Maakt De Stad

Alhoewel duurzaamheid op steeds meer bedrijfsagenda’s en politieke agenda’s staat lijkt het qua innovatie nog niet zo’n vaart te lopen met de duurzaamheid in ons land. Erg jammer, want het is belangrijker dan ooit om actie te ondernemen en veranderingen door te voeren. Gelukkig zien steeds meer burgers dit wel en lijkt er een heuse beweging gaande vanuit het volk om veranderingen door te voeren. Dat burgers het heft weer in eigen hand nemen blijkt uit de grote hoeveelheid start-ups, de vele lokale initiatieven, de interesse in zelfvoorzienend leven en de populariteit van een evenement als het We Doen Het Zelf Wel Festival. Ook in Amsterdam staat lokale duurzaamheid en gezondheid op de agenda tijdens Jij Maakt De Stad en wordt vooral benadrukt hoe jij als burger hieraan bij kunt dragen.

Tijdens het evenement Jij Maakt De Stad gaan alle aanwezigen in een gezellige en gemoedelijke sfeer met elkaar in gesprek over de gezonde stad Amsterdam. Wat kunnen we met z’n allen doen om Amsterdam schoner, groener en slimmer te maken? Diverse Amsterdamse initiatieven en start-ups zullen aanwezig zijn om de aanwezigen kennis te laten maken met hun ideeën over thema’s als voedsel, schone lucht, afval, duurzame energie en groen. Er worden diverse activiteiten en workshops georganiseerd zodat je hands on ontdekt wat je zelf kunt doen om nog duurzamer te leven. Zo kun je leren koken met restjes om voedselverspilling tegen te gaan, ontdekken hoe vies de lucht is en wat dit met jou doet, deelnemen aan upcycle workshops en zero waste workshops zodat je thuis jouw afval kunt reduceren. Tevens heb je tijdens het evenement de mogelijkheid om jouw unieke idee te pitchen. Hiermee maak je zelfs kans op € 1000,-! Natuurlijk vinden al deze activiteiten plaats in een gezellige setting met fijne cocktails en muziek verzorgt door een duurzame DJ.

Jij Maakt De Stad vindt plaats op donderdag 6 april van 19.00 uur tot 22.30 uur in The Student Hotel aan de Wibautstraat 129 in Amsterdam. Het evenement is een gezamenlijk initiatief van Amsterdam&Co, The Student Hotel, Let It Grow, DGTL festival, HvA, Knowledge Mile Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Vandebron en De Gezonde Stad. De entree bedraagt € 5,- (€6,05 met service fee) en dit is voor de toegang tot het evenement en alle workshops en de hapjes en drankjes. Voor meer informatie over het evenement kun je een bezoek brengen aan de website van De Gezonde Stad.

Bron foto: De Gezonde StadThere are no comments

Add yours