happiness

Gelukkig zijn kun je leren

Deze week verscheen het 100ste nummer van Happinez, hét tijdschrift over persoonlijke groei, spiritualiteit en wijsheid, in de schappen. Om dit jubileum te vieren staat de nieuwe editie van Happinez geheel in het teken van gelukkig zijn. Dit 100ste nummer staat boordevol inspiratie voor een gelukkig en evenwichtig leven, je leest over de ervaringen van mensen die door een artikel hun leven of hun denken hebben veranderd, je maakt volop kans op het winnen van verrijkende ervaringen en je kunt deelnemen aan de #Happinez100 uitdaging: een gelukschallenge opgezet door Happinez waarbij je 100 dagen op zoek gaat naar wat jou gelukkig maakt.

Happinez Magazine

Alhoewel Happinez altijd al een leuk magazine is om te lezen vanwege de talloze inspirerende verhalen en interviews is deze editie nog specialer. Deze 100ste editie deelt Happinez namelijk 100 inspirerende en praktische tips om gelukkig(er) te worden. Iedereen is uitgenodigd om op zoek te gaan naar wat haar of hem gelukkig maakt of een gelukkigere versie van zichzelf maakt. Maar is jouw levensgeluk dan zo eenvoudig te veranderen? Volgens het wetenschappelijk onderzoek aangehaald in Happinez is de mate waarin we gelukkig zijn voor 40% aangeboren, voor 10% te danken aan de omstandigheden en voor maar liefst 50% afhankelijk van hoe we in het leven staan. Dat zet zeker aan tot nadenken en plaatst de kleine dingen die je op dagelijkse basis doet in een heel ander daglicht.

Happinez Magazine

De gelukschallenge van Happinez bestaat uit 100 concrete en praktische tips die bijdragen aan jouw geluk. Denk hierbij aan diverse grote en kleine tips als ‘zeg nee’, ‘loop op blote voeten’, ‘neem vrij van je zorgen’, ‘toon je waardering’ en ‘een dag zonder klacht’. De bedoeling van de challenge is om elke dag een nieuwe tip, oftewel een doel, uit te zoeken en dat toe te passen in jouw leven. Omdat je zo kleine gedragsveranderingen toepast in jouw leven is de kans dat de veranderingen blijvend zijn groter en maak je van geluk een gewoonte. Natuurlijk hoef je de challenge niet 100 dagen lang te doen en hoef je niet alle tips toe te passen, maar het is een leuk en vooral toegankelijk project waar iedereen aan kan deelnemen om een verandering teweeg te brengen.

Happinez Magazine

Ik doe in elk geval mee met de gelukschallenge van Happinez, doe jij ook mee? Deel jouw ervaringen op social media met de hashtag #happinez100 of volg via de hashtag anderen die zich wagen aan het verbeteren van hun levensgeluk. De 100ste editie van Happinez is nu verkrijgbaar bij verkooppunten door het hele land voor € 6,75. Neem vooral ook eens een kijkje op de website van Happinez voor nog meer inspiratie en geluk.

4 gedachten over “Gelukkig zijn kun je leren”

  1. Ken je het boek ‘Geluk voor kinderen’ van Leo Bormans? Dat is gebaseerd op de 10 pijlers van geluk en zet kinderen aan om samen met een ouder in gesprek te gaan hierover. Wij zijn grote fan!

  2. Wat een leuke challenge! Ik ben hier zelf ook al sowieso veel mee bezig, maar ga deze editie zeker even halen van de week. Zag hem al eerder voorbij komen en lijkt me tof! Ik heb zelf ook eens meegedaan met de #100happydayschallenge, dat was ook zo leuk! Nu hou ik elke dag bij welke momenten mij gelukkig maken door het op te schrijven en te delen op mijn blog aan het einde van de maand. Werkt heel positief in mijn gedachten merk ik 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *