Duurzame Visitekaartjes

Duurzame visitekaartjes

Als je een blog of bedrijf hebt ik het ontzettend belangrijk om jezelf te profileren en te netwerken. Ik vind het een ontzettend vies woord, netwerken, maar als je het even objectief bekijkt is het niets meer dan kennis maken met interessante mensen en als er een klik is dan kun je elkaar op de hoogte houden van interessante zaken en eventueel een samenwerking aangaan. Ik ben totaal niet zakelijk ingesteld, maar tijdens de events die ik regelmatig bezoek heeft netwerken gelukkig niet echt een heel zakelijk karakter en zijn de gesprekken die ik voer met interessante andere mensen vaak heel leuk en informatief. Natuurlijk worden er ook bij dit soort gesprekken gegevens uitgewisseld en de meest efficiënte manier om dit te doen is via een visitekaartje. Maar wat zijn nu duurzame visitekaartjes?

Duurzame Visitekaartjes

Ik had al een aantal jaren een stapel visitekaartjes in mijn tas, maar ik was niet heel erg tevreden over deze kaartjes. Ze gaven niet de boodschap af die ik wilde afgeven en ze waren ook niet zo duurzaam als ze zouden kunnen zijn. Toen ik mijn zoektocht begon naar duurzamere alternatieven voor een visitekaartje werd ik direct geïnspireerd door een idee van Marin van het blog Groene Avonturen. Zij maakt namelijk haar visitekaartjes van gerecycled karton met haar eigen stempel. Ik was direct verliefd op het idee en begon volop te brainstormen over hoe mijn persoonlijke stempel er dan uit zou moeten zien. Ik ben niet heel erg grafisch onderlegd, maar het kaartje dat ik al had dat enkel vol stond met contactgegevens vond ik ook niet sprekend genoeg. Ik besloot een stempel te laten maken van één van mijn favoriete quotes over duurzaam leven: “I cannot do all the good that world needs, but the world needs all the good that I can do.” Met deze quote op een visitekaartje hoop ik natuurlijk mensen aan te zetten tot nadenken over hun eigen acties en gedragingen. Maar al te vaak hoor ik om me heen dat mensen niet heel erg gemotiveerd zijn om duurzamer te leven of duurzamer te eten omdat zij in hun eentje geen verschil kunnen maken en hun acties aanvoelen als druppels op een gloeiende plaat. Omdat ik dit argument té vaak heb gehoord en heel graag wil weerleggen vind ik deze quote ontzettend inspirerend.

Duurzame Visitekaartjes

Omdat deze quote een behoorlijke ruimte opneemt op de stempel heb ik daarnaast enkel nog mijn website op de stempel laten vermelden. De stempel die ik thuis geleverd kreeg was een klassieke houten stempel met een los stempelkussen. Ontzettend handig want zo kun je eenvoudig wisselen van inkt en van kleur. Voor de visitekaartjes gebruikte ik oude kartonnen verpakkingen, zoals van babygranen en melkpoederpakken. Net als Marin gebruikte ik een simpel pasje om de vorm over te trekken en met een beetje knipwerk heb je zo een hele stapel duurzame visitekaartjes geknipt en het oud papier een mooie nieuwe bestemming gegeven. Nu nog een stempel erop en klaar zijn de nieuwe visitekaartjes!

Duurzame Visitekaartjes

Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo trots ben geweest op mijn visitekaartjes als nu. Deze duurzame visitekaartjes deel ik met veel plezier uit en hopelijk inspireren ze anderen en brengt het een leuk gesprek op gang over recycling, duurzaamheid en de bijdrage die mensen daar zelf aan kunnen leveren. Natuurlijk zijn er nog talloze andere manieren om duurzame visitekaartjes te laten maken. Zo kun je jouw visitekaartjes ook laten drukken op gerecycled papier zonder coating, zodat ze goed recyclebaar zijn na gebruik, en je kunt zelfs visitekaartjes laten drukken op groeipapier zodat jouw visitekaartje in de tuin geplant kan worden! De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en je kunt op allerlei manieren jouw karakter en jouw boodschap communiceren met een visitekaartje.

Deze review is geschreven in samenwerking met Drukbedrijf.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

10 gedachten over “Duurzame visitekaartjes”

    1. Het ontwerp is ook ontzettend lastig hoor. Jij hebt wel al een heel leuk logo voor KouweKleren wat je sowieso kunt gebruiken natuurlijk. Ik ben helaas niet zo creatief qua ontwerpen dus ik vond het ontwerp erg lastig en koos daarom voor deze quote.

    1. Groeipapier is ook echt ontzettend leuk, maar als je vrij regelmatig visitekaartjes uitdeelt zal dit wel erg prijzig worden, denk ik zo. Misschien is het een leuk idee om zelf groeipapier te maken en daar dan visitekaartjes van te maken? Ik zie het al helemaal zitten hoor ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *