DJ100 2017

De DJ100 van 2017

De DJ100, oftewel de verkiezing van de meest duurzame jonge koplopers van Nederland, is weer van start gegaan. Voor deze zoektocht naar duurzame koplopers kan iedereen van 32 jaar of jonger met een idee of initiatief dat een duurzaam en positief effect heeft op onze wereld zich aanmelden. De DJ100 lijst is een reactie op de Duurzame 100, een ranglijst die elk jaar wordt samengesteld door Trouw, die toch elk jaar nog erg wordt gedomineerd door de oudere burgers die betrokken zijn bij de verduurzaming van de samenleving. Erg jammer, want er zijn juist zoveel jonge groendoeners en duurzame ondernemers die met hun prachtige plannen en initiatieven de wereld willen en kunnen veroveren.

De DJ100, opgezet door SustainableMotion, is geen ranglijst, maar juist een overzicht van alle jonge duurzame doeners en denkers van ons land. Er is nadrukkelijk niet gekozen voor een ranglijst omdat de bedenkers van de DJ100, geheel terecht naar mijn mening, stellen dat de nieuwe generatie denkt in samenwerken en elkaar versterken en niet zozeer in competitie. De verkiezing is dan ook vooral gericht op het stimuleren van duurzame doeners, denkers en netwerken en wil Nederland laten zien wat er zoal gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Waarom zou jij jezelf of iemand anders aanmelden voor de DJ100? Als je als jonge groendoener een plekje in dit overzicht behaalt krijg je niet alleen een heleboel bekendheid, maar het platform biedt je ook diverse mogelijkheden tot netwerken en unieke samenwerkingen met de partners van de verkiezing, zoals Duurzaam Doen (van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu), Dutch en OneWorld. Vorig jaar maakten onder andere Freke van Nimwegen (Instock), Nicky Kroon (Opgemärkt), Joszi Smeets (YFM), Martijn van den Heuvel (Ecodorp Boekel), Max van Deursen (NJR) en Christiaan Kuipers (Urgenda) deel uit van de DJ100 lijst.

Aanmelden voor de verkiezing kan tot 28 april via de website van de DJ100 en is mogelijk voor iedereen onder de 32 jaar oud. Op de website kun je ook het overzicht zien van alle duurzame koplopers van 2016 en meer informatie vinden over de verkiezing. Na 28 april kiest een vakjury, bestaande uit Willem Ferwerda, Jan Rotmans, Daniël Poolen en Paulina Chromik, de 100 duurzaamste koplopers van 2017 uit de aanmeldingen. De publieke bekendmaking vindt vervolgens plaats op 9 juni bij de Circular Expo in Hoofddorp.

Bron foto: DJ100

2 gedachten over “De DJ100 van 2017”

  1. Wat een mooi initiatief! Ik had er nog nooit van gehoord, maar woon dan ook niet in NL. Vind vooral de gedachte mooi dat het geen ranglijst is maar een verzameling van 100. Want inderdaad: ieder z’n talent en inzet samen helpt ons verder>

    1. Het is volgens mij ook niet zo heel erg bekend hoor, maar ik promoot het initiatief graag, mede omdat ik het inderdaad ook zo mooi vind dat het geen ranglijst is en dat het vooral dient om elkaar en de duurzaamheid in het land te helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *