We Doen Het Zelf Wel

Kijktip: We doen het zelf wel

Sinds vorige week is de publieke omroep een fantastische nieuwe serie rijker: ‘We doen het zelf wel’. In deze zesdelige serie worden diverse mensen uit alle delen van het land gevolgd bij hun plannen om zelf vorm te geven aan hun gemeenschap, dorp of buurt. Je maakt kennis met innovatieve gemeenschappen, sociale initiatieven en gebieden die volop in ontwikkeling zijn en leert bovenal dat je als burger zelf met doorzettingsvermogen en passie een heleboel kunt bereiken en veranderen.

We Doen Het Zelf Wel

‘We doen het zelf wel’ is een documentairereeks uitgezonden bij HUMAN gemaakt door Anneloor van Heemstra en Susan Koenen en laat in zes afleveringen zien hoe inventieve en ondernemende inwoners van Nederland hun dromen uit laten komen en het heft in eigen handen nemen om te leven zoals zij dat zelf willen. Van de bouw van een ecodorp in Boekel tot een buddyproject voor vluchtelingen in Arnhem: allerlei initiatieven komen aan bod en laten zien op welke manieren mensen in ons land op eigen kracht de maatschappij een stukje mooier proberen te maken. In de allereerste aflevering van ‘We doen het zelf wel’ maken de kijkers kennis met ‘De Vrije Uitloop’: een initiatief van Erna Smeekens uit Breda waarbij mensen in de bijstand als ‘scharrelondernemers’ hun talenten benutten en zich ontwikkelen tot zelfstandig ondernemers. Afgelopen zondag maakten de kijkers kennis met het ecodorp in Boekel en aankomende zondag maken we kennis met het krimpdorp Kloosterburen in Groningen dat transformeerde van leeglopende en vergrijzende stad naar AA-locatie in wording.

We Doen Het Zelf Wel

‘We doen het zelf wel’ wordt uitgezonden op NPO2 vanaf zondag 5 februari om 16.20 uur. De volgende afleveringen worden elke zondag om 16.20 uur uitgezonden. Wil je meer informatie over de documentaireserie of de aankomende afleveringen? Neem dan zeker een kijkje op de website van HUMAN.

Bron foto’s: HUMAN

6 gedachten over “Kijktip: We doen het zelf wel”

    1. Als je even tussendoor de tijd hebt is het echt een aanrader. Zo kijk ik trouwens ook de meeste programma’s hoor, even snel tussendoor als ik met de kinderen zit of eten aan het maken ben. Het is zeker inspirerend, alhoewel de initiatieven natuurlijk wel allemaal Nederlands zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *