PRETTY & FAIR

PRETTY&FAIR

De laatste jaren is fair fashion aan een enorme opmars bezig en is er ook op het gebied van kleding steeds meer aandacht voor duurzaamheid op het gebied van productie en materiaalgebruik, maar deze hele duurzame ontwikkeling mis ik enigszins bij schoenen. Ik ben geen groot kleding- en schoenenshopper en ik koop alleen nieuwe schoenen wanneer het nodig is. Maar als het dan zover is dan ben ik elke keer weer teleurgesteld in het aanbod en blijkt het toch telkens weer een uitdaging te zijn om schoenen te vinden die eerlijk en van duurzame materialen zijn gemaakt. Gelukkig is er in 2016 weer een nieuw mooi schoenenmerk bijgekomen: PRETTY&FAIR. Het streven van dit nieuwe label? Het meest duurzame en ecologisch verantwoorde schoenenmerk ter wereld worden!

PRETTY & FAIR

PRETTY&FAIR is een Nederland merk, opgericht door Alinda van Teeckelenburgh in 2016. Het merk is gelanceerd door Dutch Fashion Factory, het bedrijf achter de schoenmerken PoccoPazza en Vivaci. PRETTY&FAIR produceert schoenen, en ook tassen, die duurzaam en eerlijk zijn geproduceerd. Over alle materialen en stappen in het productieproces is nagedacht en is gekozen voor de meest duurzame oplossing voorhanden. De schoenen worden vervaardigd in een kleine, door een familie gerunde, fabriek in Portugal waar men voor een realistisch loon werkt en normale uren maakt.  De collectie van PRETTY&FAIR bestaat eigenlijk uit twee aparte collecties: de Eco collectie en de Happy Veggie collectie.

PRETTY & FAIR

De Eco collectie is op duurzame wijze tot stand gekomen uit duurzame producten. Zo zijn de ritsen bijvoorbeeld gemaakt van petflessen, de zolen van natuurrubber, de inlegzolen zijn biologisch afbreekbaar en voor het lijmen is gebruik gemaakt van een ecologische lijmsoort welke in water oplosbaar is. De leren schoenen in het assortiment zijn vrij van zware metalen door het looien met natuurlijke producten. Maar ook voor veganisten is er genoeg keuze in het assortiment. De collectie Happy Veggie, ook voor 99% gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen, is een verzameling schoenen gemaakt van comfortabele, hightech materialen van niet-dierlijke oorsprong. Zelfs bij de verpakking van de schoenen is stilgestaan bij duurzaamheid. Zo zijn de kartonnen dozen gemaakt van gerecycled karton en voorzien van een rubberen handvat zodat je geen extra tas nodig hebt na de aankoop.

PRETTY & FAIR

De schoenen van PRETTY&FAIR zijn al op verschillende locaties en in verscheidene webshops verkrijgbaar. Zo kun je de schoenen online bestellen bij Vega Life of in de winkel spotten bij Caland in Amsterdam en Rotterdam, Derks in Nijmegen en Harderwijk en Via Terra in Assen. Voor een overzicht van alle verkoopadressen kun je een kijkje nemen op de website van PRETTY&FAIR. Hier vind je ook meer informatie over dit mooie nieuwe merk en kun je gelijk de hele collectie bekijken.

Bron foto’s: The Image FactoryThere are 4 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge