How to be mindful

Leestip: How to be mindful

Eén van mijn goede voornemens voor 2017 is bewuster leven. Zoals ik in december al uitlegde is het soms met twee kinderen, een druk huishouden en werken vanuit huis erg lastig om een balans te vinden tussen alle taken en rollen en rust en balans zijn dan al snel de eerste dingen die in rook opgaan. Sinds enkele jaren houd ik me bezig met meditatie en mindfulness om rust en balans een plek te geven in mijn dagelijks leven en één manier waarop ik me daarin verdiep is door er veel over te lezen. Zo ben ik eind vorig jaar aan de slag gegaan met het werkboek ‘Ik ben hier nu‘ en sinds kort heb ik het boek ‘How to be mindful’ standaard naast mijn computer liggen om inspiratie op te doen en meer te leren over mindfulness.

How to be mindful

‘How to be mindful’ is geschreven door Anna Barnes. Misschien ken je Anna Barnes al van boeken als ‘How to be confident’, ‘How to be happy’ en ‘How to be calm’. De boeken van Anna Barnes zijn allemaal herkenbaar door hun bijzondere vormgeving en motivatie tot actie en verandering. In dit boek laat Anna Barnes de lezer kennismaken met mindfulness, oftewel de kunst om in het hier en nu te leven. Via het boek wil Anna Barnes de lezer leren hoe je meer stil kunt staan bij de kleine, mooie momenten op een dag en de lezer handvatten geven om in het dagelijks leven meer rust en tevredenheid te ervaren.

How to be mindful

Het boek ‘How to be mindful’ is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: A little bit of mindfulness every day, The power of the mind, Ways to invite mindfulness into your life, A mindful body, Spiritual mindfulness en A mindful world. In tegenstelling tot alle andere boeken over mindfulness en meditatie die ik tot nu toe heb gelezen, zoals het eerder genoemde ‘Ik ben hier nu’, ‘Zen of het konijn in ons brein’ en ‘Master your mindset‘, is dit boek niet zozeer een handboek of een praktisch werkboek, maar meer een inspiratieboek. De belangrijke lessen en boodschappen zijn prachtig vormgegeven op kleurrijke, geïllustreerde pagina’s. In plaats van het boek te lezen kun je hier, wanneer je er behoefte aan hebt, in willekeurige volgorde doorheen bladeren en je laten inspireren.

How to be mindful

En je laten inspireren kan op allerlei manieren. Sla bijvoorbeeld eens per dag het boek eens open en laat de boodschap van die pagina echt tot je doordringen. Of leer bijvoorbeeld hoe je kunt aarden, laat je verleiden tot een digitale detox, start een dagelijks dankbaarheidsdagboek, leer jouw doelen te visualiseren, wapen je tegen informatie overload en leer lachen met jouw hele lichaam. Natuurlijk kun jij je ook laten vervoeren door de inspirerende woorden van Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Moeder Theresa, Henry David Thoreau en William James door het hele boek heen. En geniet vooral ook van de bijzondere vormgeving in het kader van ‘genieten van de kleine dingen en momenten elke dag’.

How to be mindful

Alhoewel het boek geen nieuwe, grote waarheden zal onthullen is het boek wel echt een aanrader voor iedereen die op laagdrempelige en leuke manier kennis wil maken met mindfulness. Ook als cadeau is het een ontzettend leuk boek voor een leuke prijs. Je kunt het boek ‘How to be mindful’ van Anna Barnes nu overal krijgen en het boek is bijvoorbeeld bij Bol.com als boek te bestellen of als e-book beschikbaar.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      ‘Ik ben hier nu’ is meer een praktisch werkboek met allerlei leuke opdrachtjes die je in willekeurige volgorde kunt doen. Als je meer praktisch aan de slag wilt is dat misschien een betere keuze inderdaad, al is ook dat relatief vrijblijvend en willekeurig qua opbouw. Misschien is een cursusachtige opzet meer iets voor je? Iets in de vorm van een app ofzo?

  1. Merel

    Ik had ‘m al in mijn handen gehad, maar ik denk dat ik ‘m toch maar ga aanschaffen. Klinkt als een prima laagdrempelig boek over Mindfulness. Van die dikke ingewikkelde boeken wordt ik namelijk totaal niet mindful 😉


Post a new comment