SoepStarter

SoepStarter: smakelijke en snelle soep van weggooigroenten

Alhoewel voedselverspilling in 2015 en 2016 al behoorlijk op de kaart is gezet door mooie initiatieven van organisaties als Instock en Kromkommer, boeken als Instock Cooking en Koken met restjes is leuk! en apps als Afgeprijsd, Restoranto en Resq zal er ook in 2017 volop gestreden worden tegen het nutteloze verspillen van voedsel door verschillende organisaties en individuen. Eén mooi nieuw product dat op de markt wordt gebracht is SoepStarter: een handige soepbasis om in een handomdraai een smakelijke soep te maken van weggooigroenten.

SoepStarter

Van oudsher is soep bij uitstek de perfecte maaltijd om restjes van groente in te verwerken en verspilling in eigen keuken tegen te gaan. Helaas maken mensen steeds minder vaak hun eigen soep, en dat terwijl het eigenlijk zo makkelijk en lekker is! Met SoepStarter willen bedenkers Diana van Ewijk en Sarina Karouw het zelf maken van een gezonde soep weer toegankelijk maken voor mensen. SoepStarter bestaat uit een mix van gesnipperde ui, groenten en kruiden. Deze mix is gedroogd zodat het lang houdbaar is en een groot deel van de voedingswaarde wordt bewaard en is 100% natuurlijk. Eindelijk dus een soepbasis zonder gistextract en andere vreemde e-nummers. Met deze starter zet je binnen een kwartier een heerlijke soep, met willekeurig welke groente eraan toegevoegd, op tafel. Zo maak je in een handomdraai een voedzame maaltijd en ga je voedselverspilling tegen.

SoepStarter

SoepStarter is verkrijgbaar in drie varianten. SoepStarter Indiaas is een mix van gesnipperde ui, groenten en Indiase kruiden en maakt een mild pikante soep. SoepStarter Frans is een mix van gesnipperde ui, groenten en Franse kruiden en is een ideale basis voor een groentesoep. SoepStarter Arabisch is een mix van gesnipperde ui, groenten en Arabische kruiden waarmee je een heerlijk geurende pan soep maakt. De doosjes zijn verkrijgbaar voor €3,75 per stuk en daarmee heb je de basis voor drie keer een liter soep. De pakjes zijn vanaf 9 januari te verkrijgen via Rechtstreex, Soephoofd.nl, het blog van Diana, bij verschillende winkels en de website van SoepStarter. Hier vind je ook meer informatie over de producten.

Bron foto’s: Soephoofd.nlThere is 1 comment

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge