Prijsvechter

Kijktip: Prijsvechter

Dat goedkoop vaak duurkoop is zal voor niemand als een verrassing komen, maar wist je dat het ‘scoren’ van koopjes bij prijsvechters als Big Bazaar, Action, Xenos en Flying Tiger nog veel meer gevolgen heeft dan overvolle kasten en speelgoed dat snel kapot gaat? In de documentaire ‘Prijsvechter’ gaan presentatoren Marijn Frank en Roland Duong op zoek naar de oorzaak en de gevolgen van ons consumentisme.

Prijsvechter

De nieuwe documentaire ‘Prijsvechter’, die vanaf aankomende zondag wordt uitgezonden bij de VPRO, bestaat uit drie afleveringen waarin Roland Duong en Marijn Frank ons consumentengedrag en de gevolgen daarvan onder de loep nemen. In de eerste aflevering onderzoekt Marijn Frank wat haar kooplust drijft en begint Roland Duong een onderzoek naar de verborgen kosten van goedkope producten die te koop zijn bij deze prijsvechters. In de tweede aflevering staat de vraag ‘heeft globalisering ons armer gemaakt?’ centraal. Hoe kan een land als Nederland het opnemen tegen productielanden als China? In het laatste deel van het drieluik wordt onderzocht wat de invloed is van ons koopgedrag op het milieu en wordt de plastic plaag onder de loep gelegd.

Prijsvechter

De driedelige documentaire ‘Prijsvechter’ is vanaf zondag 8 januari te zien bij de VPRO op NPO2 om 21.05 uur. Aflevering 2 en 3 zijn op zondag 15 januari en zondag 22 januari te zien op dezelfde zender. Wil je alvast een voorproefje van de documentaire? Bekijk de preview dan hieronder of neem voor meer informatie een kijkje op de website van de VPRO.

Bron foto’s: Michiel Cotterink @ VPROThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment