Master Your Mindset

Leestip: Master your mindset

Eén van mijn goede voornemens voor 2017 was om bewuster te gaan leven en het reviewen van het boek ‘Master your mindset’ van Michael Pilarczyk kon eigenlijk niet op een beter moment komen. Komt de naam Michael Pilarczyk je bekend voor? Dat kan: hij was namelijk voordat hij zich bezig ging houden met coaching en spiritualiteit presentator bij diverse televisie- en radiostations. Het succes van Michael Pilarczyk is hem niet aan komen waaien: net zoals velen van ons heeft hij ‘the hard way’ een aantal wijze lessen moeten leren en blijft hij zich tot op de dag van vandaag nog ontwikkelen. Dat is niet erg, dat hoort ook zo, maar het zou fijn zijn als we zo nu en dan wat handvatten en richting hebben om ons te begeleiding in dit groeiproces. Zoals Michael heel terecht aanhaalt in het boek is het op z’n minst opvallend te noemen dat we op school van alles leren over cijfers en letters, maar over het leven, succes en bewustzijn krijgen we nauwelijks wat mee. Om deze reden richtte Michael samen met zijn vriendin Cindy Koeman de Mastermind Academy op. Hun missie? De wereld liefdevoller en vreedzamer maken door mensen te helpen gelukkig en succesvol te worden in wat ze het liefste doen. In het boek staat de vraag ‘hoe ziet jouw mooiste leven eruit?‘ centraal en dat is de vraag die mij nu ook al weken bezighoudt.

‘Master your mindset’ van Michael Pilarczyk is misschien een zelfhulpboek te noemen, maar kan niet worden beschouwd als een theoretisch zelfhulpboek dat uitlegt hoe je snel rijk/gelukkig/zen wordt. Het boek beschrijft de reis, met vallen en opstaan, van Michael zelf en de wijze lessen die hij daaruit heeft geleerd. Hij spreekt vol passie over zijn grote leermeesters en voorbeelden en vertaalt hun wijze lessen naar adviezen waar we allemaal iets van kunnen leren. Als ook jij het gevoel hebt niet je gedroomde leven te leven en niet het maximale uit jezelf en je leven te halen dan zijn de vragen die Michael je stelt en de lessen die hij heeft geleerd erg nuttig. Stel jezelf de vraag ‘wat wil je echt? Wat zou je doen als tijd en geld geen enkele rol zouden spelen?’ Alhoewel ik vele dromen heb is het antwoord op deze vraag al jaren hetzelfde: ik wil graag met mijn gezin in een duurzaam huis zo zelfvoorzienend mogelijk leven. Een huis met een grote tuin met prachtige fruitbomen waar de kinderen ongestoord de natuur kunnen ontdekken. Ik wil samen met mijn man de kost verdienen als zelfstandigen zodat we vanuit huis kunnen werken aan projecten waar we met hart en ziel achter staan zodat we beide thuis zijn met de kinderen. Ik zie het plaatje al jaren voor me, tot de laarsjes van mijn kinderen bij de achterdeur aan toe, maar op de één of andere manier is het nogal een grote stap om deze droom uit te spreken, laat staan de eerste stappen te zetten om dit te realiseren. In hoeverre is het namelijk haalbaar, hoe begin je aan zoiets en, ook niet onbelangrijk, er zijn zoveel praktische bezwaren.

Alhoewel Michael op sommige punten in het boek wel erg zweverig en abstract wordt is de praktische filosofie achter het verhaal dit zeker niet. De boodschap is zo oud als de spreekwoordelijke weg naar Rome en dit is zeker niet de eerste keer dat deze wordt verwoord. Zowel Michael als zijn leermeesters gaan uit van de wet van aantrekking en de invloed van mindset op succes. Door jouw ideale leven te visualiseren zal dit zich ook zo ontvouwen. Natuurlijk werkt het niet zo eenvoudig als ik het hier zo verwoord, maar er zit een kern van waarheid in. Als je namelijk helder voor ogen hebt waar je voor werkt en waar je naartoe werkt wordt het eenvoudig om keuzes te maken die jou dichter bij dit doel brengen. Bij elke stap in je leven vraag je je af of dit je dichter bij, of juist verder weg van, dit doel brengt. Wat niet leidt tot jouw doel is niet functioneel en valt dus weg als optie. Hoe duidelijker jij jouw droom voor ogen hebt, hoe meer je ook onbewust hier naartoe werkt. Zo kun je jouw dromen opschrijven, dagelijks als mantra herhalen of visualiseren door middel van een dreamboard. Bedenk je vooral dat wat je aandacht geeft groeit, dus wees heel kieskeurig in waar jij je tijd en aandacht aan besteed.

Het boek ‘Master your mindset’, boordevol handige voorbeelden, wijze lessen en een stappenplan om jouw doelen te bereiken, is nu overal verkrijgbaar en onder andere bij te bestellen bij Bol.com of verkrijgbaar als e-book. Bij het boek hoort ook een videocursus ‘Design Your Own Life’ bestaande uit drie lessen die je online kunt volgen. Voor meer informatie over het boek en de Mastermind Academy of om de online cursus te volgen kun je een kijkje nemen op de website van Michael Pilarczyk.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een product dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 7 comments

Add yours
 1. De Stuffies

  Had veel verwacht van dit boek maar vond het helemaal niks, nou ja, een goede samenvatting van het werk van Wayne Dyer, Deepak Chopra, Anthony Robbins, etc etc. Als je daar al boeken van hebt gelezen heb je hier niets aan. Maar kan me voorstellen dat er ook mensen zijn, voor wie dit een aanzet kan zijn 😉

  • awkwardduckling

   Ik was zelf nog niet zo bekend met het werk van Deepak Chopra en Tony Robbins etc, dus daarom is het voor mij waarschijnlijk net iets interessanter. Ik vond hem hier en daar zeker wat zweverig en onsamenhangend, maar de achterliggende boodschap die telkens terugkwam was voor mij wel weer even een momentje om daar bij stil te staan.

  • Michael

   Hi Stuffies. Wat had je verwacht? Daar ben ik benieuwd naar. Wellicht kan ik er iets van leren. Zoals je weet schrijf ik voorin dat ik niets nieuws schrijf. Dat doen Dyer, Chopra en Robbins ook niet, wie wel? Maar deze mensen doen net als ik wel wat ze schrijven, ze voeren het uit (Wayne deed dat). En wat mij opvalt is dat veel mensen al die boeken wel lezen, maar daar blijft het dan ook bij. Ik hoop dat mijn boek veel mensen aan het denken en doen zet. Maar nogmaals, ik ben oprecht geïnteresseerd wat jij had verwacht. Michael.

 2. Astrid

  Wat lijkt mij dit een interessant boek! Vooral bijzonder dat het geen “get rich/happy/zen fast” boek is maar dat Michael ook echt zijn struggles deelt op de weg naar een bewuster leven.


Post a new comment