Le Souk

Le Souk in Groningen

Zoals jullie weten was ik in november vorig jaar in Groningen om daar een aantal leuke hotspots te bezoeken. Ik maakte tijdens mijn korte, maar gezellige bezoek kennis met restaurant Wadapartja, de ontzettend leuke kinderwinkel Wijsneus en natuurlijk bracht ik ook een bezoek aan de nieuwe veganistische supermarkt Vegansuper. Ook ontdekte ik tijdens dit bezoek aan Groningen Le Souk: een Noord-Afrikaanse winkel in de gezellige Folkingestraat waar je niet alleen heel erg veel heerlijke verse producten vindt, maar ook nog eens heel goed verpakkingsvrij kunt winkelen.

Le Souk

Het pand van Le Souk is vanaf de buitenkant al erg imposant met de prachtige gevel en de uitstalling van allerlei verse groente een fruit. Eenmaal binnen word je omgeven door een overdaad aan kruiden, specerijen, broden, granen, bonen en olijven. Voor wie nog nooit in een Noord-Afrikaanse winkel of toko is geweest zal het even wennen zijn. Hier vind je geen kaarsrechte paden met klinische inrichting en net opgestapelde pakjes en potjes. De inrichting voelt meer aan als een markt en alhoewel ik het persoonlijk altijd ontzettend leuk vind om in zo’n winkel rond te kijken is het wel altijd even goed zoeken als je naar iets specifieks op zoek bent.

Le Souk

Het voorste gedeelte van de winkel is voornamelijk ingericht met potjes, blikken en zakjes. Hier shop je bijvoorbeeld zakken rijst of couscous, pakken met granen, potjes ingemaakte groente en fruit of specerijen. De kassa bevindt zich aan het begin van de winkel en hier kun je al terecht voor een enorm uitgebreide selectie aan kruiden en specerijen. Hoe verder je in de winkel komt hoe minder pakjes en potjes je aantreft en hoe meer bulkcontainers, schalen en borden en bakken met verse producten je ziet.

Le Souk

Wat al bij binnenkomst opvalt is het ruime assortiment aan groente en fruit bij Le Souk. Alles staat prachtig uitgestald voor de winkel en je vindt hier vaak producten die toch wat moeilijker in de reguliere supermarkt te vinden zijn, zoals courgettebloemen, verse vijgen, artisjokken, aardperen, kastanjes en granaatappels. Alles ziet er heerlijk uit en het nodigt echt uit om binnen te stappen.

Le Souk

Natuurlijk mag een uitgebreide kruiden en specerijenselectie in de winkel niet ontbreken. Bij Le Souk verkopen ze meer dan 90 (!) soorten kruiden en specerijen die je ook zelf in zakjes of bakjes mag scheppen. Hetzelfde geldt voor de selectie aan verse noten en zuidvruchten uit de winkel. Natuurlijk hebben ze bij Le Souk ook bakjes en zakje om je producten in mee te nemen, mocht je jouw eigen bakjes en zakjes vergeten zijn.

Le Souk

In de sectie met bulkcontainers vind je een ontzettend breed en divers aanbod aan bulkproducten. Het aanbod hier is vele malen ruimer en diverser dan ik in welke verpakkingsvrije winkel dan ook ben tegengekomen. Of je nu op zoek bent naar een specifiek soort bonen, granen of pasta: ze zullen het ongetwijfeld hier hebben. Ik stond zelf enorm te kijken van de diversiteit in couscous en het enorm ruime assortiment aan bonen.

Le Souk

Naast al deze bulkitems kun je bij Le Souk ook terecht voor heerlijke gebakjes, verse broden en msemen, en diverse soorten verse olijven en mezze. Het assortiment aan olijven is heel ruim: je vindt hier allerlei verschillende soorten en groottes olijven met diverse smaken en kruiden. Ook verkopen ze diverse tapenades, salades en allerlei verschillende hapjes, van gegrilde groente tot gekruide feta. Ook deze producten zijn zelf te scheppen in zelf meegenomen bakjes en zakjes of, als je niets hebt meegenomen, in bakjes van Le Souk.

Le Souk

Zoals je merkt kan ik nog wel even doorgaan over het fijne assortiment bij Le Souk. Op dit soort momenten vind ik het ontzettend jammer dat ik niet in Groningen woon want ik mis in mijn huidige woonplaats echt zo’n winkel waar je al dit lekkers kunt vinden en ook nog eens verpakkingsvrij kunt winkelen voor zoveel verschillende producten. Woon je in Groningen of ga je binnenkort een dagje naar deze ontzettend leuke stad: ga dan zeker bij Le Souk langs! Je vindt Le Souk in Groningen aan de Folkingestraat 21, middenin het gezellige centrum. Deze straat is sowieso een bezoek waard omdat je hier ontzettend veel leuke winkeltjes vindt. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook een bezoek brengen aan de website van Le Souk.

4 gedachten over “Le Souk in Groningen”

  1. Le Souk is echt 1 van mijn favoriete winkeltjes in Groningen. Ze hebben gewoon zo veel! Inderdaad de bulksectie met granen, peulvruchten, noten en zaden, daar maak ik graag gebruik van. Zo kan ik toch een beetje verpakkingsvrij blijven winkelen, ondanks het sluiten van Opgeweckt Noord.

    1. Ja, het sluiten van Opgeweckt Noord is ontzettend jammer, maar gelukkig is Groningen rijk aan dit soort mooie winkels. Ik vind het echt ontzettend jammer dat ik zelf niet zo’n winkel in de buurt heb.

  2. Leuk artikel! Ik ben dol op deze winkel, en sinds ik verpakkingsvrijer wil boodschappen doen moet ik er maar eens vaker langs. Ik vroeg me af hoe ze de hummus/kruiden/olijven/van alles correct wegen als je zelf bakjes/potjes meeneemt, aangezien deze zwaarder zijn dan de plastic bakjes die je daar ‘normaal’ zou gebruiken?

    1. De meeste weegschalen hebben een tare functie. Zo kun je eerst de verpakking wegen en deze van het totaal afhalen. Voor kleine zakjes doe ik vaak de moeite niet, maar voor potten en bakjes is het wel echt nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *