Kringloopcentrum Amersfoort

Kringloopcentrum Amersfoort

Op Awkward Duckling deel ik regelmatig mijn favoriete kringloopadresjes in het hele land met jullie. Zo tipte ik eerder al Kringloop Foenix in Apeldoorn,  Kringloop Het Goed in Nijmegen en Deventer en De Kringloper in onder andere Almere, Hilversum en Naarden. Vandaag deel ik een nieuwe favoriet: het Kringloopcentrum in Amersfoort. Deze ruime locatie is een waar walhalla voor alle kringloopfans met een liefde voor boeken en kleding.

Kringloopcentrum Amersfoort

Het Kringloopcentrum Amersfoort bevindt zich op een industrieterrein, zoals zoveel kringloopwinkels in ons land, in een ruime en lichte loods. Alhoewel het aanbod hier heel divers en ruim is kun je hier toch prettig rondkijken door de ruime opzet en de overzichtelijke en nette indeling van de goederen. In de ‘algemene’ loods kun je terecht voor een uitgebreide selectie aan meubels, keukenartikelen, interieurartikelen, fietsen, muziekinstrumenten en speelgoed. Qua speelgoed is het aanbod niet heel erg bijzonder en deze hoek is ook de enige plek van het Kringloopcentrum waar het behoorlijk rommelig is. Geen wonder, want kinderen spelen maar al te graag met alles wat hier staat en, zoals elke moeder zal beamen, is er geen eer te behalen aan het opruimen van het speelgoed. De rest van de producten in deze hal is overzichtelijk uitgestald en ik denk dat deze kringloopwinkel toch wel één van de meest opgeruimde en nette kringloopwinkels is die ik ooit heb bezocht.

Kringloopcentrum Amersfoort

Bij binnenkomst tref je direct de mooie handgemaakte schorten en Ekster kringlooptassen aan van hun eigen Huislijn. Deze kringloop heeft namelijk zijn eigen textielatelier, met zo’n 25 werkplekken, waar unieke items worden gemaakt, onder andere van producten die hier worden ingeleverd, die in de winkels worden verkocht. Tevens vind je in deze loods een café waar je even plaats kunt nemen voor een hapje en een drankje.

Kringloopcentrum Amersfoort

Aangrenzend aan de ‘algemene’ loods vind je een aparte ruimte met een heel breed assortiment aan boeken. Van alle kringloopwinkels die ik heb bezocht heeft deze winkel toch wel het grootste assortiment aan boeken! Alle boeken zijn overzichtelijk ingedeeld naar thema en door de prettige opzet en indeling waan je je echt even in een tweedehands boekenwinkeltje. Je vindt hier ook diverse cd’s, elpee’s, dvd’s en zelfs nog videobanden (voor de liefhebbers). Ook voor tweedehands kleding ben je hier aan het juiste adres. In een andere aparte ruimte aangrenzend aan de loods is een overzichtelijk en gezellig tweedehands kledingwinkeltje opgezet waar je écht leuke kleding vindt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Alles keurig weggehangen en netjes en overzichtelijk gesorteerd.

Kringloopcentrum Amersfoort

Naast het ‘reguliere’ aanbod heeft Kringloopcentrum Amersfoort ook een veilingkast. Hier vind je de meest bijzondere vondsten die niet direct te koop zijn, maar waar op geboden kan worden. Bij de kassa van de vestiging kun je een veilingbriefje aanvragen en daarom vermeld je het artikel waarin je geïnteresseerd bent, je persoonlijke gegevens en het bod dat jij uitbrengt. Aan het eind van de maand wordt de winnaar bekend gemaakt, oftewel de persoon die het hoogste bod heeft uitgebracht. Elke maand verandert het aanbod en begint de veiling opnieuw.

Kringloopcentrum Amersfoort

Zoals veel andere kringloopcentra vindt ook het Kringloopcentrum Amersfoort duurzaamheid heel erg belangrijk. Voor de artikelen die binnenkomen bij het centrum die niet opnieuw kunnen worden verkocht wordt een nieuwe bestemming gezocht. Zo worden houten planken van onverkoopbare houten meubels bijvoorbeeld weer naar een houtwerkplaats gebracht of verzameld en ergens anders weer verwerkt tot een nieuw product en wordt onverkoopbaar textiel verzameld en hergebruikt of gerecycled. Ook op sociaal vlak is het Kringloopcentrum erg betrokken. Zo werken ze nauw samen met diverse locaties en instellingen in Amersfoort en omgeving en bieden ze stageplekken en leerplekken aan, maar ook de mogelijkheid om te re-integreren, om werkstraffen uit te voeren en is er een samenwerking voor dagbesteding met diverse organisaties.

Kringloopcentrum Amersfoort

Ik kan iedere kringloopliefhebber aanraden om een bezoek te brengen aan het Kringloopcentrum in Amersfoort. Mocht je zelf goederen af willen geven dan is dit mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Het Kringloopcentrum kan ook de spullen thuis komen ophalen, dit geldt voor zowel dozen met diverse artikelen als grotere meubelstukken. Je vindt het Kringloopcentrum Amersfoort aan de Zwaaikom 21 in Amersfoort. Ze hebben ook nog een locatie aan de Bedrijfsweg 1 in Leusden. Voor meer informatie over het bedrijf kun je een kijkje nemen op de website van het Kringloopcentrum Amersfoort.

Ook leuk in Amersfoort:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *