Ekoplaza app

De Ekoplaza app

Alhoewel steeds meer winkels tegenwoordig hun eigen app introduceren en die apps vaak niet heel bijzonder zijn, zijn er soms producten die wel degelijk de moeite waard zijn om te downloaden. Dit geldt zeker voor de nieuwe Ekoplaza app. Met de nieuwe app wil Ekoplaza een gezonde lifestyle toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en hiervoor bieden ze, naast de standaardfuncties, een aantal heel aantrekkelijke opties aan om het maken van gezonde en bewuste keuzes een stuk eenvoudiger te maken.

Met de nieuwe app van Ekoplaza kun je altijd en overal jouw boodschappen bestellen, een favorietenlijstje maken, een vestiging in de buurt vinden, jouw boodschappen laten bezorgen en krijg je de recente aanbiedingen te zien, maar het meest bijzondere is toch wel dat je met de app ingrediëntenlijsten kunt scannen op verborgen E-nummers, plastics en chemicaliën. Dit geldt niet alleen voor producten die worden verkocht bij Ekoplaza, maar ook voor producten bij andere supermarkten. Je kunt met de app zowel levensmiddelen als cosmetica scannen op e-nummers, plastics en chemicaliën en door middel van een stoplichtsysteem zie je eenvoudig aan de kleuren welke producten een verantwoorde keuze zijn.  Er waren natuurlijk al meer apps beschikbaar die consumenten helpen de duurzaamheid van producten te beoordelen, zoals Questionmark en Beat the Microbead, maar nog geen app die ik ben tegengekomen is zo toegankelijk en uitgebreid qua functies. De ingrediëntenscanner werkt heel eenvoudig. Je maakt met de app een zo goed mogelijke scan van de barcode van het product en de app laat zien welke (verborgen) e-nummers in het product zitten en door middel van het stoplichtsysteem krijg je meteen een beeld of deze veilig zijn of beter vermeden kunnen worden. Ook het scannen op microplastics is een enorme stap omdat er genoeg mensen zijn die hierop willen letten, maar simpelweg niet weten hoe.

De app is voorlopig alleen nog beschikbaar voor de iPhone en is gratis te downloaden in de App Store. Helaas heb ik de app zelf nog niet uit kunnen proberen omdat ik een Androidtelefoon heb, maar ik hoop natuurlijk van harte dat de app ook snel beschikbaar wordt gemaakt voor Android. Voor meer informatie over de nieuwe app kun je een bezoek brengen aan de website van Ekoplaza.

Bron foto: https://www.ekoplaza.nl/There is 1 comment

Add yours

Post a new comment