De Zussen van Zelf

De zussen van zelf *gesloten*

Vorige maand was ik een dagje in Amersfoort omdat er maar liefst 4 ontzettend gezellige Kerstmarkten werden georganiseerd. Natuurlijk bezocht ik met veel plezier de markt van Winkels op Wielen en de Streekmarkt bij Het Lokaal, maar ik was vooral aangenaam verrast door de Midwintermarkt bij de oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad. Hier hadden verschillende ondernemers en creatievelingen zich verzameld om hun moois en lekkers aan te bieden aan het winkelend publiek. De heerlijke geuren, warme vuurtjes en gezellige muziek kwamen je vanuit alle hoeken tegemoet en het was hier even heerlijk rondstruinen. Het was op deze markt dat ik kennismaakte met De zussen van zelf: een nieuwe winkel in De Nieuwe Stad waar je een ontzettend leuke verzameling van terrariums, planten, interieuraccessoires en zelfs meubels vindt. Alles zelfgemaakt met liefde en aandacht.

De Zussen van Zelf

De zussen van zelf zijn Miranda en Patricia: twee zussen die met hun winkel een platform hebben gecreëerd voor hun eigen creatieve projecten. Miranda is verantwoordelijk voor alle prachtige illustraties en diervriendelijke insectenkabinetten in de winkel. Ze creëert prachtige prenten van vogels en insecten, maar ook andere dieren en planten. Patricia maakt alle betonnen creaties die je in de winkel vindt, zoals de tafels, krukjes en plantenpotten. Daarnaast is zij ook de persoon die prachtige terrariums maakt en daarmee een soort botanische miniwerelden creëert.

De Zussen van Zelf

Voor hun winkel, zowel online als offline, werken de zussen samen met mensen uit hun omgeving om zo een divers en creatief assortiment aan te bieden. Zo werken ze samen met Arjen, de echtgenoot van één van de zussen, die van hout de prachtige en originele meubels maakt die in de winkel en online te koop zijn. Hij is grafisch ontwerper van beroep en dat is te zien in zijn ontwerpen. Hij weet van hout en andere materialen bijzondere meubels te maken die net even iets anders zijn. Ook vind je de ontwerpen van Marlies in de winkel: mooie en zachte kussens gemaakt van veelal biologisch katoen met sprekende prints.

De Zussen van Zelf

De zussen van zelf zijn in 2015 gestart met een online shop vol met hun zelfontworpen en zelfgemaakte creaties en sinds kort hebben ze ook een fysieke winkel in Amersfoort. De winkel is erg knus en staat vol met hun ontwerpen. De winkel is vooral een groene oase met grote en kleine planten, mini cactussen, terrariums en kokedama’s (mosballen) overal. Deze groene pracht wordt afgewisseld met prachtige printen in mooie lijstjes, leuke potjes voor de planten en natuurlijk fantastische houten meubels. Zoals ik al eerder vermeldde is alles zelfgemaakt en de liefde voor de producten is te zien en te voelen in de winkel en bij de zussen.

De Zussen van Zelf

Wil je ook een bezoek brengen aan deze prachtige winkel? De winkel van De zussen van zelf is te vinden aan de Oude Fabriekstraat 14 in De Nieuwe Stad in Amersfoort. De winkel fungeert ook als hun atelier. Bezoek ook zeker eens de Facebookpagina van De zussen van zelf om  meer te weten te komen over deze ontzettend leuke winkel en het assortiment.

Update: De Zussen van Zelf hebben helaas hun winkel in Amersfoort gesloten. Wil je toch hun leuke assortiment bekijken en één van hun creaties kopen? Neem dan een kijkje op hun Etsy pagina

Ook leuk in Amersfoort:There are no comments

Add yours