Charly’s All is Fair

Charly’s All is Fair

Eén van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is om nog vaker te kiezen voor plantaardige producten en zo vaker veganistisch te eten. Alhoewel ik geen moeite heb met het laten staan van vlees en vis en ik steeds vaker kies voor plantaardige melk vind ik het toch wel nog ontzettend moeilijk om afstand te doen van kaas. Ik ben ontzettend verslaafd aan kaas in allerlei vormen en soorten en tijdens mijn korte deelname aan de Vegan Challenge was het laten staan van kaas ook één van de dingen dat me het zwaarst viel. Natuurlijk heb ik al eens enkele kaasvervangers geprobeerd, maar de Wilmersburger vegan ‘kaas’ vond ik ontzettend vies en de kruidenkaas op sojabasis vond ik ook weinig bijzonder. Tijdens mijn bezoek aan Vegansuper in Groningen heb ik dan dus ook geruime tijd doorgebracht voor de koeling op zoek naar de vele veganistische kaasalternatieven. Daar trof ik de producten van Charly’s All is Fair aan in de koeling en omdat ik al geruime tijd kennis wilde maken met hun bijzondere plantaardige kazen kon ik het niet laten om het eens uit te proberen.


Charly's All is Fair

Charly’s All is Fair is in 2012 begonnen met het maken van plantaardige baksels, maar in 2015 werd het assortiment uitgebreid met plantaardige kazen en daarmee heeft het kleine bedrijfje een ontzettend succesvolle stap gezet. De vraag naar de bijzondere producten van Charly’s neemt nog steeds toe en hun producten zijn op steeds meer plekken in ons land te krijgen. Hoog tijd dus dat ik zelf eens iets proefde uit hun assortiment en jullie ook kennis laat maken met dit mooie bedrijf. Charly’s All in Fair brengt veganistische kazen op de markt onder de naam Fairly Cheesy. Ze maken plantaardige kazen van ingrediënten als noten, rijstmelk, kokosolie, citroensap en kruiden die qua structuur en smaak diverse ‘klassieke’ kaassoorten benaderen. Zo vind je in het assortiment kazen als Boerse’zin, Cheddâh, Rockvoort, Cam&Berthe, Brie’ze, Parm á Zaan en Geheitkaas.

Charly's All is Fair

Alhoewel ik wel vaker recepten voorbij zie komen voor veganistische kazen op basis van cashewnoten was ik best wel sceptisch over het hele principe. Ik besloot de Boerse’zin eens uit te proberen op een stokbroodje als vervanging van de kruidenboter en ik was eigenlijk aangenaam verrast. Alhoewel boursin natuurlijk wel de minst ‘kazige’ kaas is van het stel vond ik de structuur en zoutigheid verrassend overeenkomen. Qua smaak was er natuurlijk wel wat verschil, maar ik vind persoonlijk dat je veganistische alternatieven niet één op één kunt vergelijken met het niet-veganistische product en dat is ook niet direct de insteek van Charly’s. Voor een plantaardige kaas was ik enorm onder de indruk van de gelijkenis en op een borrelplank is het zeker een smakelijke toevoeging. Nu ben ik natuurlijk reuzebenieuwd naar de overige plantaardige kazen, maar helaas heb ik geen verkooppunt van de Fairly Cheesy kazen in de buurt.

Charly's All is Fair

Mocht jij nu ook heel nieuwsgierig zijn geworden? De producten van Charly’s zijn onder andere verkrijgbaar bij Vegansuper in Groningen, Organic Food for You in Rotterdam, Veggie4U in Den Haag en ze staan ook regelmatig op evenementen zoals VegFest. Voor het uitgebreide assortiment en meer informatie neem je een kijkje op de Facebookpagina van Charly’s All is Fair.

Update: Charly’s gaat als een speer. Niet alleen is er een heus kookboek in de maak, het bedrijf is ook genomineerd voor de ASN Bank Wereldprijs 2017!

Bron foto’s: https://www.facebook.com/CharlysAllIsFair/There are 6 comments

Add yours
  1. Claire van Vrijberghe de Coningh

    Wat een heerlijk blog en wat goed dat je vaker plantaardig gaat eten! Hoe gaat het tot nu toe? I love Charly’s All is Fair en ik zie nu al het gezicht van Charlotte voor mij hoe zij reageerde op je adembenemend mooie foto’s. Super tof! Als je trouwens in de buurt bent en het leuk vindt om door meer vega(n) initiatieven geïnspireerd te worden en mede-bloggers. Op 26 januari a.s. organiseer ik een Get Together (https://www.facebook.com/events/1845995028951876/). Je bent meer dan welkom. Keep up the great work :-)!

    • awkwardduckling

      Wat leuk om te horen! Helaas kan ik de credits voor de foto’s niet nemen want ik heb de foto’s van Charly’s zelf gebruikt voor het artikel omdat ik niet alle kaasjes in huis had om te fotograferen. Ik had via Yvonne van Y Fair Productions al gehoord van de Get Together, maar helaas kan ik er dit keer niet bij zijn. Misschien de volgende keer, lijkt me leuk!


Post a new comment