Boerenmarkt Buikslotermeerplein

Boerenmarkt Buikslotermeerplein

Het is alweer een tijd geleden, maar ik pak de traditie graag weer op om jullie elke vrijdag op Awkward Duckling kennis te laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de Boerenmarkt Buikslotermeerplein: een biologische markt die elke zaterdag wordt georganiseerd op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Boerenmarkt Buikslotermeerplein

Amsterdam is rijk aan markten en daarbij zijn ook de biologische markten goed vertegenwoordigd. Al eerder liet ik jullie kennismaken met de Biologische Noordermarkt en de Biologische Nieuwmarkt, maar Amsterdammers uit Amsterdam-Noord kunnen voor al hun biologische boodschappen de wekelijkse markt op het Buikslotermeerplein bezoeken. Deze markt bevindt zich bij het winkelcentrum Boven ‘t Y aan het Buikslotermeerplein. De boerenmarkt vindt gelijktijdig plaats met de reguliere warenmarkt die dagelijks op het plein te vinden is. Op deze wekelijkse boerenmarkt kun je terecht voor al je verse boodschappen. Er zijn veel ondernemers uit de omgeving, regio Waterland, aanwezig om hun lokale biologische producten te verkopen. Je kunt hier bijvoorbeeld winkelen voor vers brood bij de kraam van het Vlaamsch Broodhuys, biologische fruit en groente van Biomonkie, Ricardo’s Biologische Zuivel, Kaasboerderij Janmaat, vers vlees van De Hoenderspecialist en planten en bloemen bij Jan Jonkman. Mocht je nog iets nodig hebben wat er niet op de boerenmarkt verkocht wordt dan is het ontzettend handig om nog even uit te wijken naar de reguliere warenmarkt voor aanvullende boodschappen.

Boerenmarkt Buikslotermeerplein

Je kunt de Boerenmarkt Buikslotermeerplein elke zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur bezoeken op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Voor meer informatie over de markt en de aanwezige kramen kun je een bezoek brengen aan de website van de Boerenmarkt Buikslotermeerplein.

Ook leuk in Amsterdam-Noord:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/Boerenmarkt-Noord-397510603708774/There are no comments

Add yours