Wadapartja

Wadapartja in Groningen

Onlangs was ik twee dagen in Groningen om nu toch eens eindelijk een bezoek te brengen aan de nieuwe geopende veganistische supermarkt Vegansuper en om natuurlijk nog veel meer leuke hotspots in deze gezellige stad te bezoeken. Vorige week liet ik jullie al kennismaken met de ontzettend leuke kinderwinkel Wijsneus aan de Vismarkt en vandaag heb ik een absolute aanrader in Groningen voor een maaltijd en een drankje: Wadapartja.

Dat ik Wadapartja voor het eerst op de kaart van Groningen zag dacht ik oprecht dat het een Indonesisch restaurant zou zijn. Ik besteedde er dus niet erg veel aandacht aan omdat ik op zoek was naar een leuke hotspot voor een kop koffie met iets lekkers, maar toen Wadapartja maar langs bleef komen in lijstjes van de leukste hotspots in Groningen bezocht ik toch maar eens hun website. Gelukkig maar, want Wadapartja is toch wel dé leukste ontdekking tijdens deze trip naar Groningen geworden.

Wadapartja

Wadapartja is een veelzijdige hotspot in het centrum. Niet alleen kun je hier terecht voor een hapje en een drankje gedurende de hele dag, je kunt hier ook nog eens gezellig winkelen in het leuke winkeltje en in de zaak zelf, want van alles wat je ziet in het restaurant is te koop! We zijn tijdens ons korte tweedaagse bezoek aan Groningen twee keer bij Wadapartja geweest en het lijkt hier op elk moment van de dag gezellig druk te zijn. Geen wonder natuurlijk: het is hier ontzettend knus en gezellig, het eten en drinken is uitstekend en verrassend en je kunt hier ook nog eens gezellig plaatsnemen om een boek uit de boekenkast te lezen of één van de gezelschapsspellen te spelen die ze in het restaurant hebben. Je wilt hier gewoon niet weg!

In de winkel en in de zaak zelf vind je een zeer divers en verrassend assortiment aan interieuritems, kaartjes, boeken, servies, keukenartikelen, tassen, tuinbenodigdheden en cadeau items. Het assortiment wordt met zorg samengesteld en bestaat grotendeels uit duurzame producten van over de hele wereld die uniek en verrassend zijn. In de shop van Wadapartja vind je bijvoorbeeld de producten van mooie merken als Zuperzozial, Urban Nature Culture, Otentic en Grafiquelien.

Wadapartja

Wadapartja is een gezellige plek om plaats te nemen voor een lekker sapje, een kop koffie of een gezellige borrel. Dat Groningen een studentenstad is merk je ook hier en het aanbod aan (speciaal)biertjes, wijnen, sterke dranken en cocktails is erg ruim. Zo kun je hier bijvoorbeeld de speciaalbieren van Brouwerij ‘t IJ, Brooklyn Brewery, Two Chefs Brewing en Bax Bier op de kaart verwachten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één van de verse sappen, zoals ‘De ontgroening’ (venkel, komkommer, limoen, appel) of ‘No peen no gain’ (appel, wortel, sinaasappel, kaneel).

Op het menu vind je veel fijne opties voor het ontbijt, de lunch of gewoon een hapje tussendoor. Van donderdag tot en met zondag wordt vanaf 16.30 uur ook een diner geserveerd waarbij je kunt kiezen uit gerechten zoals de Wadapartja kaasfondue, B’rengdan (een traditioneel Indische stoofpot), een plaatpizza of bijvoorbeeld de zalm en papillotteHet menu laat al zien hoe ontzettend veelzijdig ze zijn bij Wadapartja. Voor het ontbijt, dat wordt geserveerd tot 16.00 uur, kun je kiezen uit bijvoorbeeld huisgemaakt bananenbrood, huisgemaakte wafels, pancakes of boerenyoghurt. De lunch wordt geserveerd van 11.30 uur tot 16.00 uur en hier kun je kiezen voor bijvoorbeeld een sandwich pulled mushroom, een bowl rauwe zalm, een bonenburger of een salade met geitenkaas, stoofpeer en prosciutto. Als je simpelweg trek hebt in een gebakje of hartige borrelsnack dan kun je hier ook prima terecht.

Wadapartja

Wij kozen voor het ontbijt voor een portie wafels met chocola, slagroom en fruit en pancakes van banaan en havermout met yoghurt en fruit. De porties waren flink en beide gerechten waren overheerlijk en een fijne start van de dag. Het is je misschien al opgevallen dat het menu van Wadapartja bestaat uit veel vegetarische opties. Je kunt hier als vegetariër uitstekend terecht en de gerechten zijn huisgemaakt. Bij Wadapartja werken ze zoveel mogelijk met seizoensproducten en hebben ze zelfs hun eigen moestuin!

Je vindt Wadapartja aan het Gedempte Zuiderdiep 39-41 in het centrum van Groningen. Het restaurant is 7 dagen per week geopend. Regelmatig organiseren ze bij Wadapartja ook leuke activiteiten, zoals een comedy night of de Wadapartja Sessions met diverse muzikale optredens. Voor meer informatie over deze leuke hotspot en de verschillende events op de agenda kun je een kijkje nemen op de website van Wadapartja.There are no comments

Add yours