Vegansuper

Vegansuper *gesloten*

Eerder dit jaar kondigde ik de crowdfunding aan voor Vegansuper: de eerste veganistische supermarkt van Groningen. Alhoewel ik goede hoop had dat de winkel er zou komen had ik niet verwacht dat het zo rap zou gaan. De crowdfunding was al snel een groot succes en binnen een mum van tijd was de winkel een feit. Vegansuper opende in oktober de deuren in Groningen en is dé plek om boodschappen te doen voor vegetariërs, veganisten en mensen met een lactose intolerantie, maar ook gewoon voor ieder ander die houdt van lekker eten en drinken.

Vegansuper

Vegansuper is de allereerste veganistische supermarkt in Groningen en is een initiatief van Johnny en Benny Lobo. Zij wilden een winkel openen waar veganisten en mensen met een lactose intolerantie zonder zorgen en het eindeloos bestuderen van etiketten hun boodschappen kunnen halen. Natuurlijk wordt het plantaardige assortiment in veel ‘reguliere’ supermarkten steeds uitgebreider, maar nog steeds is het altijd flink zoeken in de schappen naar veganistische producten en hebben veel producten ‘verborgen’ dierlijke ingrediënten. Bij Vegansuper hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Vegansuper

In de winkel vind je ruim 2000 vegan producten, waaronder vlees- en visvervangers, vegan kaas, plantaardige melk, brood- en ontbijtproducten, frisdranken, diervoeding, bakmiddelen, supplementen, snoep en chips, soepen en conserven en zelfs eivervangers. Naast specifiek veganistische producten kun je bij Vegansuper ook terecht voor basisproducten als groente en fruit, toiletpapier, schoonmaakmiddelen, verzorgingproducten en granen. Dit is superhandig want hiermee is Vegansuper dé plek voor zowel jouw specifieke veganistische boodschappen als je overige benodigdheden.

Vegansuper

Naast dat het uitgebreide assortiment bij Vegansuper vega(n) is, is een groot gedeelte van het assortiment ook nog eens biologisch. Je vindt hier mooie biologische merken als Provamel, Lima, Schulp, Ekoland en Horizon. Daarnaast kun je hier ook terecht voor producten die je niet zo snel aantreft in een andere winkel, zoals de vegan kazen van Charly’s All is Fair, bijzondere pindakaassoorten van De Pindakaaswinkel, de frisdranken van fritz-kola en de kikkererwtenchips van De Rit. Vegansuper werkt ook samen met lokale ondernemers om allerlei lekkers aan te bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de heerlijke baksels van Baq Broodcafé.

Vegansuper

De winkel is wel even een kleine wandeling vanaf het drukke centrum, maar dat is in een leuke stad als Groningen zeker geen straf. De winkel is ruim en licht van opzet en tijdens mijn bezoek had ik het geluk Johnny Lobo in de winkel aan te treffen die niet alleen heel erg behulpzaam was voor mij en voor alle andere klanten die een bezoek brachten aan de winkel, maar ook enthousiast vertelde over de winkel en het assortiment. Je weet zeker dat je hier mensen met een passie voor plantaardig eten aantreft die je met al je vragen en verzoeken helpen. Het assortiment wordt ook nog telkens aangepast en al jouw verzoeken en suggesties worden serieus in overweging genomen. Dat is nog eens service!

Vegansuper

Bovenop het winkelassortiment heeft Vegansuper ook nog een kleine bar in de zaak waar je neer kunt strijken voor een klein hapje of drankje. Zo kon je hier de laatste weken genieten van een warme chocolademelk, maar kun je hier ook van een broodje of smoothie genieten. Ook organiseert Vegansuper regelmatig fijne proeverijen voor de bezoekers zodat ze kennis kunnen maken met nieuwe producten, zoals de Provamel en Vegafit  proeverij vorige maand.

Vegansuper

Je vindt Vegansuper aan de Nieuwe Ebbingestraat 87 in het centrum van Groningen. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 20.00 uur (op donderdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur). Voor meer informatie over de winkel, de laatste aanbiedingen en het assortiment kun je een bezoek brengen aan de website van Vegansuper. Vanaf augustus 2017 vind je op de website ook een selectie van het assortiment in de webshop.

Update: Helaas heeft Vegansuper de deuren moeten sluiten in Groningen. There are no comments

Add yours