The Kids Menu

Kijktip: The Kids Menu

Eén van de voordelen van een medium als Netflix is dat je kennismaakt met films, series en documentaires waar je anders misschien niet eens het bestaan van had geweten. Zo verliep het ook met de documentaire The Kids Menu. Deze documentaire belicht het dramatische probleem van overgewicht bij kinderen en de achterliggende oorzaken en mogelijke oplossingen hiervan.

The Kids Menu

In de documentaire doet de Australische Joe Cross, die we kennen van zijn documentaires Fat, Sick & Nearly Dead en Fat, Sick & Nearly Dead 2, onderzoek naar het immense probleem van overgewicht bij kinderen. Hij spreekt met experts, ouders, leraren en kinderen zelf om te ontdekken wat er eventueel ten grondslag kan liggen aan het overgewichtsprobleem bij kinderen, wat de gezondheidsrisico’s hiervan zijn en wat er mogelijk aan gedaan kan worden. Het blijkt al snel dat overgewicht bij kinderen een symptoom is van heel andere problemen: een gebrek aan kennis over gezonde voeding, een gebrek aan toegang tot gezonde en betaalbare opties en vooral ook een gebrek aan een positieve en gezonde invloed vanuit rolmodellen. wat volgt is een overzicht van inspirerende programma’s, initiatieven en individuen die deze problemen proberen aan te pakken en zich actief inzetten voor de gezondheid van kinderen.

The Kids Menu

The Kids Menu is te zien op Netflix en voor een voorproefje kun je onderstaande trailer bekijken. Voor meer informatie over de documentaire kun je een bezoek brengen aan de website van The Kids Menu.

Bron foto’s: http://www.kidsmenumovie.com/There are no comments

Add yours