SNCKBR

SNCKBR in Amsterdam

Nu ik in Deventer woon kom ik toch iets minder vaak dan ik zou willen in Amsterdam. Erg jammer want er gebeurt zoveel in deze mooie stad qua hotspots en duurzaamheid. Vorige maand was ik eindelijk weer eens een hele dag in de stad en kon ik een bezoek brengen aan een heleboel mooie hotspots die al een tijd op mijn lijstje stonden. Vandaag laat ik jullie kennismaken met SNCKBR: een restaurant waar jouw guilty pleasures in een gezonder jasje worden geserveerd.

SNCKBR

SNCKBR opende begin dit jaar de deuren van hun eerste vestiging aan de Van Woustraat in Amsterdam. Al weken daarvoor en zelfs daarna was er een enorme buzz op social media omdat iedereen benieuwd leek te zijn naar deze nieuwe hotspot waar guilty pleasures in een gezond jasje worden gestoken. Alhoewel dit jaar de één na de andere hotspot de deuren opende waar je gezonde snacks kunt eten was SNCKBR toch wel één van de eerste restaurants waar dit concept centraal stond.

SNCKBR

Bij SNCKBR kun je plaatsnemen voor een ontbijt, lunch, diner of gewoon een snel hapje en drankje. Het menu is erg uitgebreid en bestaat uit een ontbijt- en lunchkaart, een dinerkaart, een guilty pleasureskaart en een uitgebreide drankenkaart. Je kunt hier kiezen voor diverse verse smoothies en sapjes, hippe frisdranken van AFRI Cola, Charitea en San Pellegrino, koffie en thee, maar maar ze hebben ook een leuke drankenkaart met bier, wijn, gin & tonic, cocktails en zelfs superfood cocktails.

SNCKBR

Voor het ontbijt en de lunch kun je hier kiezen voor bijvoorbeeld een hippe açaibowl (die ik tot mijn spijt nog steeds niet heb geproefd omdat er zoveel anders lekkers op het menu stond), een smoothiebowl, pancakes, bananabread of overnight oats. Er staan diverse smakelijke salades met sprekende namen op de kaart, zoals de Crazy Pea-Wee en de The Hummus Superbowl, maar je kunt ook kiezen voor een soep, een eispecialiteit of een gebakje. Het dagmenu is beschikbaar van 10 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags. Vanaf 5 uur gaat de avondkaart in en kun je kiezen uit allerlei lekkers zoals zucchini spaghetti, gepofte aubergine met feta en bulghur of rundertartaar op zuurdesemtoast . Naast deze kaarten is er een Guilty Pleasures kaart waar je de hele dag door van kunt bestellen. Dit zijn de gerechten waar SNCKBR zo bekend om staat: guilty pleasures in een hip gezond jasje. Kies bijvoorbeeld voor The Dutch Weedburger, kipshoarma,  een bloemkoolpizza van Magioni of zoete aardappelfriet.

SNCKBR

Alle gerechten worden gemaakt van duurzame ingrediënten en zijn zoveel mogelijk glutenvrij, suikervrij, koolhydraat- en vetarm en vegetarisch of veganistisch, zonder rare toevoegingen. Wat blijft er dan nog over? Ik hoor het je vragen. Nou, een heel smakelijk gerecht waar je niet genoeg van krijgt, kan ik je uit ervaring vertellen! Wij kozen voor The Hummus Superbowl en een vegan variant van de Walk Like An Egyptian: een wrap met bulghur, harissa, baba ganoush en dukkah. De hummusbowl was zeker smakelijk, maar ik heb wel eens lekkerdere hummus gegeten, maar de wrap met baba ganoush en bulghur was overheerlijk en een absolute aanrader!

SNCKBR

De sfeer bij SNCKBR is ook heel fijn. Alhoewel wij er overdag plaatsnamen was het licht gedimd en had je echt het idee even helemaal uit de drukke stad te zijn. Helaas was het wel heel moeilijk om degelijke foto’s te maken met dat gedimde licht, vandaar dat ik uiteindelijk gebruik heb gemaakt van de persfoto’s van SNCKBR om jullie een indruk te geven. De muziek, een bijzondere selectie van foute jaren ’80 muziek, was een grappig contrast met de hippe inrichting en bezoekers en alhoewel de service ietwat traag leek te zijn was dit helemaal geen straf. De hotspot is al zo’n hit in de hoofdstad dat SNCKBR alweer twee vestigingen heeft. Je kunt zelf een bezoek brengen aan SNCKBR aan de Van Woustraat 34 of aan de Kinkerstraat 106-108 in Amsterdam. Wil je meer weten over dit ontzettend fijne restaurant? Bezoek dan ook eens de website van SNCKBR.

Update: SNCKBR heeft tegenwoordig ook een vestiging in Eindhoven. Binnenkort zal er nog een vestiging worden geopend, dit maal in Utrecht. Dit nieuwe restaurant zal zelfs 100% vegan zijn!There are no comments

Add yours