LENA online

LENA online

Vooral het laatste jaar is er enorm veel aandacht voor fast fashion en lijkt er in ons land eindelijk een heuse beweging op komst te zijn die zich verzet tegen de wegwerpcultuur rondom kleding en de erbarmelijke omstandigheden waaronder onze kleding maar al te vaak wordt gemaakt. Steeds meer duurzame merken worden opgericht, steeds meer grote merken nemen een duurzame lijn op in hun collectie en er zijn ook steeds meer alternatieven toegankelijk waar je, in plaats van kleding kopen, kleding kunt ruilen of lenen. Eén van deze eerste alternatieven in ons land was LENA the fashion library: een kledingbibliotheek waar je met een abonnement toegang krijgt tot een enorme selectie aan kledingstukken die je kunt lenen. LENA opende eind 2014 de deuren in Amsterdam en is sinds die tijd een enorm succes. Geen wonder dus dat ze dit succes willen doortrekken naar een groter publiek en een Kickstarter campagne zijn gestart voor LENA online & swap.points.

LENA online

LENA presenteert het nieuwe initiatief, LENA online & swap.points, als de Spotify van fashion. Het nieuwe platform zal leden van de fashion library de toegang bieden tot een grote collectie aan kleding en de mogelijkheid om lokaal kleding te ruilen. Op deze manier heb je eenvoudig toegang tot een enorme garderobe zonder hier heel veel geld voor te hoeven uitgeven: voordelig en duurzaam dus en heel toegankelijk voor de rest van Nederland. De kleding kan worden afgehaald bij LENA of één van de swap.points, maar kan ook eenvoudig thuis worden bezorgd. In het assortiment vind je kleding van merken als Filippa K, Noumenon, Studio Jux, Mud Jeans, Kuyichi, Alexandra Frida, maar ook veel vintage. Het lenen van kleding verloopt door middel van abonnementen gelinkt aan punten en met het nieuwe platform zal LENA drie soorten abonnementen aanbieden, variërend van €25,- tot €50,- per maand. LENA wil beginnen met de proeffase van het nieuwe platform per januari 2017 met het openen van enkele swap.points in Amsterdam en toegang voor de supporters van het project.

LENA online

Wil jij LENA een handje helpen bij het opstarten van hun online platform? Neem dan eens een kijkje op de Kickstarterpagina van LENA. Wil je een bezoek brengen aan de winkel van LENA? Deze vind je aan de Westerstraat 174 in Amsterdam. De winkel is geopend op maandag en woensdag tot en met zaterdag. Breng ook eens een bezoek aan de website van LENA voor meer informatie over dit mooie initiatief en de nieuwe plannen voor het online platform.

Update: De Kickstartercampagne van LENA was een succes en het online platform is al enige tijd actief. Je kunt via de website van LENA jouw kleding laten verzenden of een swap.point bij jou in de buurt bezoeken. 

Bron foto’s: https://www.kickstarter.com/projects/lena-amsterdam/borrow-your-wardrobe-online

2 gedachten over “LENA online”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *